Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Noi tendinte in alegerea unei locuinte

Noi tendinte in alegerea unei locuinte

Mentalitatea romanilor in ceea ce priveste locuintele a inceput sa se schimbe si sa se indrepte in alte directii, pe masura ce prioritatile lor au inceput sa se modifice. Am putea spune chiar ca au inceput sa se concentreze mai mult pe partea umana, insa fara a uita partea financiara a vietii lor.

In anii 2000 romanii erau axati pe achizitionarea caselor si apartamentelor, astfel ca piata imobiliara abunda de cereri pentru locuinte mari, spatioase si amplasate intr-o zona cat mai centrala a oraselor. Din aceasta cauza, cladirile mai vechi erau la mare cautare. Ei doreau sa achizitioneze locuinte cat mai frumoase si mai scumpe.

1

Dupa recesiunea care a inceput in 2009, ei au inceput sa isi rearanjeze prioritatile si sa priveasca altfel locuinta si achizitionarea ei. Au inceput sa-si dea seama ca achizitionarea unor case mai mari si cu care sa se poata lauda, presupune mai mult efort in obtinerea fondurilor necesare si deci mai mult timp investit si petrecut la locul de munca. Asta insemna ca timpul petrecut cu familia si prietenii, precum si timpul in care se puteau relaxa scadea considerabil.

Acum oamenii se concentreaza tot mai mult pe cumpararea unei locuinte care le satisface nevoile cat mai bine, dar care in acelasi timp nu necesita o investitie financiara foarte mare. Spatiul si confortul, desi au ramas criterii principale de selectie, scad in importanta in functie de nevoile personale ale fiecarui comparator.

Un studiu Hanner in colaborare cu Unlock Research arata faptul ca mentalitatea romanilor nu este influentata doar de aspectul financiar al achizitionarii unei locuinte. Aceasta schimbare tine de o reorganizare a valorilor umane in care ,,casa nu mai este perceputa ca o investitie pe viata, ci ca o investitie care trebuie recuperata in cazul unei eventuale mutari, ca pe un camin temporar, de tranzitie, sau ca pe o investitie pe termen lung, pentru inchiriere, de pilda."

Astfel ca potentialii cumparatori sunt mult mai atenti la modul in care isi investesc banii. Cele mai cautate locuinte se afla in zone bune, au spatiu compartimentat eficient si finisaje de calitate. Imobilele in care se afla aceste locuinte sunt situate in apropierea unor spatii verzi unde pot avea activitati in aer liber si unde pot duce un stil de viata sanatos, spun reprezentantii companiei Hanner.

Un alt aspect care influenteaza tot mai mult achizitia unei locuinte este calitatea constructiei. Desi romanii sunt inca in faza de acumulare a acestor informatii si de invatare a criteriilor, tot mai multi dintre ei aleg sa viziteze locuintele disponibile impreuna cu specialisti in domeniul constructiilor, ingineri, architecti etc, din dorinta de a afla pareri exterioare avizate.

Care sunt criteriile dumneavoastra de alegere a unei viitoare locuinte? Asteptam raspunsurile in sectiunea de comentarii.

(surse: www.imobiliare.ro, www.imopedia.ro, www.curierulnational.ro)

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More