Neintelegeri intre vanzator si cumparator
Majoritatea vânzătorilor realizează că pregătirea pentru vizionări, adică să îți petreci timpul și să depui efort pentru a obține cea mai frumoasă proprietate, ajută la vânzarea acestora. De multe ori, asta implică mai multe etape. Una dintre acestea este faptul că poți plăti un profesionist care să îți aducă mobilier într-o casă nemobilată, sau să scoți câteva piese de mobilier, dacă încăperile sunt prea încărcate. Dar, dacă ai instalații, mobilier și finisaje care se potrivesc și ajută ca imaginea locuinței să fie una deosebită, ești pregătit pentru vizionările care vor urma.
Există, însă, o problemă, atunci când vânzătorii au piese de mobilier formidabile: cumpărătorii le doresc cu orice preț. Este obișnuit ca unele electrocasnice să fie incluse în preț, dar, din nou, vânzătorul ar putea să intenționeze să le afișeze și pentru vânzarea altei case. Prin urmare, vânzătorii trebuie să specifice clar care dintre utilități sunt incluse în preț și care nu.
- Dacă dumneavoastră ca, cumpărător vedeți mobilă pe care chiar o doriți pur și simplu includeți acele piese în cererea dumneavoastră. Puteți face astfel încât să nu trebuiască să plătiți mai mult pentru acelea. O altă opțiune este să este să așteptați și să folosiți acele obiecte ca o unealtă în negociere dacă prețul oferit este peste bugetul dumneavoastră. Cel mai bine este să vă asigurați de la început că obiectele respective sunt incluse în contract.
- Uneori vânzătorii nu vor să transporte piesele mari de mobilier prin oraș, așadar probabil ar prefera să fie păstrate de cumpărători, dar nu neapărat gratis. De aceea, este bine să vă gândiți la un preț pentru acele piese de mobilier pe care să îl menționați în timpul negocierii contractului. Faceți ca tranzacția locuinței și cea a mobilierul să fie două afaceri diferite.
Finisajele unei locuințe se referă la decor –la cum arată casa când este decorată. Chiar dacă vânzătorii nu pot lua finisajele cu ei, așadar cumpărătorii ar putea negocia un preț mai mic de cumpărare dacă trebuie să vopsească pereții sau să înlocuiască pardoseala. Pe de altă parte, cumpărătorii trebuie să fie atenți să nu fie păcăliți de o locuință mai veche, dar care are finisaje noi și frumoase. Acele noi finisaje ar putea masca probleme mai puțin evidente, mai ales când vorbim de case.
În cele din urmă, vânzătorii și cumpărătorii ar trebui să evite presupunerile. Menționați toate obiectele de care sunteți interesat în contractul de vânzare-cumpărare. Cel mai bine este ca ambele părți să discute deschis despre ce obiecte vor să cumpere sau să păstreze și să ajungă la o soluție agreabilă.