Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Miresme de primavara: Liliacul

Miresme de primavara: Liliacul

Liliacul este un arbust recunoscut pretutindeni pentru florile sale minunate, dar mai ales pentru mirosul extraordinar pe care acestea il raspandesc. Cu flori de diverse culori, de la alb, mov pana la rosu sau albastru , liliacul este extrem de dorit si implicit des intalnit atata in livezile si in curtile oameniloir cat si in fata blocurilor sau pe marginea bulevardelor din orasele mari. Iar in curand liliacul va infrumuseta si strazile din orasul nostru.

Cum sa nu iubesti liliacul?

lilac-7In mod ideal, arbustul perfect are flori si ramuri situate la nivelul ochilor privitorilor pentru ca acestia sa se poata bucura in voie de frumusetea florilor si mirosul dulce al acestora.  Arbustul ideal are ramuri si flori situate la nivelul ochiului privitorilor, pentru ca noi sa-i putem aprecia mai bine mirosul dulce. De asemenea, aceleasi flori minunate atrag si fluturii. Acesta infloreste la finele primaverii – inceputul verii si este un arbust usor de cultivat, rezistent, neavand nevoie de prea multa ingrijire. In mod normal, acesta creste de la 1.5 metri pana la 3 metri, in functie de caracteristile arbustului. Acesta poate creste de la 1,5 pana la 3 metri, in functie de tipul de arbust.

Tu stii cum trebuie plantat liliacul?liliac-de-gradina-1

Specialistii recomanda sa cultivi liliacul in sol fertil si alcalin, care se dreneaza bine. Daca solul din gradina ta nu este potrivit, poti adauga ingrasamant natural pentru a-l imbogati. Alege un loc in gradina sau in curtea casei in care liliacul sa beneficieze din plin de razele solare cel putin 6 ore pe zi. Daca liliacul nu primeste destula lumina, nu va inflori asa cum ar trebui. Acest arbust trebuie plantat la inceputul primaverii sau toamna. Fa o groapa destul de incapatoare, plaseaza puietul dupa care acoperi groapa cu pamant si uzi arbustul. 4 sau 5 ani mai tarziu, liliacul va incepe sa faca flori bogate. Important de retinut este sa plasezi arbustii la o distanta de 3-5 metri unul de celalalt.

downloadCum ingrijim liliacul?

In fiecare primavara, poti pune un strat de ingrasamant natural la baza arbustului, apoi poti turna resturi vegetale in aceeasi zona, pentru a scapa de buruieni si pentru a retine umezeala. Totusi, trebuie sa fii atent: daca puneti prea mult ingrasamant, liliacul nu va inflori. Inainte de a inflori, curata arbustul din gradina ta retezand putin ramurile si inlaturand puietul. De asemenea, daca vara este secetoasa este indicat sa uzi saptamanal liliacul. Singura vietate care iti poate ataca liliacul din gradina este melcul, asa ca va trebui sa cureti arbustii, daca vei observa un astfel de “atac”.

Acum ca a venit primavara (cel putin calendaristic), nu mai e mult pana cand ne vom putea decora casele cu buchete de liliac parfumat.Nu-i asa ca si tu esti nerabdator?

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More