Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Mentor Group Holdings: 75 de milioane de euro pentru piata imobiliara

Mentor Group Holdings: 75 de milioane de euro pentru piata imobiliara

Circula in aceste zile o stire conform careia o companie din Cipru, Mentor Group Holdings, vrea sa investeasca 75 milioane de euro pe piata imobiliara din Romania. Fondurile vor fi destinate dezvoltarii de proiecte imobiliare si acordarii de credite. Cele trei directii in care vor fi acordate finantarile sunt: bunuri profitabile, bunuri aflate in dificultate si noi investitii cu orientare pe conceptul "built to suit (constructie la cerere)- rent to buy". Conceptul mentionat este creat specific pentru Romania si, in linii mari, inseamna ca cel care obtine finantare prin Mentor Group Invest va putea sa isi construiasca imobilul dupa dorintele sale iar plata ratei ipotecare va inlocui plata chiriei. Beneficiarul devine proprietar doar dupa ce creditul este returnat in intregime.

"Mentor Group intentioneaza sa colaboreze in conceptul <> cu companii (si ONGuri) cu un venit stabil si care pot sprijini o investitie pe termen lung in activitatea lor. Avantajele constau in transformarea platilor chiriei in ipoteca pana in momentul in care constructia intra in proprietatea clientului. Cladirea este construita in functie de nevoile clientului. Dezvoltarea este finantata in totalitate de Mentor Group Invest prin pachete de credit create special pentru fiecare client", se mentioneaza in comunicatul de presa transmis de Mediafax si preluat si de alte site-uri.

Din acelasi comunicat mai aflam si ca "Piata imobiliara romaneasca a fost considerata intotdeauna incarcata de potential. Din pacate, in ultimii 5 ani situatia financiara instabila ne-a condus catre un focus mai mare pe tarile CIS si cele invecinate. Cu toate acestea, am identificat o tendinta pozitiva atat din punct de vedere al profiturilor cat si al nevoilor in crestere ale companiilor locale prin dezvoltari imobiliare comerciale. Aceasta ne-a condus la dezvoltarea unui produs ce ofera o structura speciala de finantare si de credit cu un proces specific de rambursare pana cand clientul intra in posesia bunului" - Alon Peled, presedintele grupului.

Pe site-ul oficial al companiei (www. mentor -invest.com) este mentionat ca poate aplica orice companie sau ONG cu un istoric financiar verificabil si care doreste sa se extinda prin construirea unei noi cladiri. Se sugereaza de asemenea ca si firmele refuzate de banci din diverse motive pot accesa creditele. Care sunt insa criteriile exacte nu se specifica.

Este un semn bun ca piata imobiliara romaneasca atrage investitori straini cu mari lichiditati financiare. Cum este si mentionat si inainte piata imobiliara iese usor din criza si prezinta un potential de dezvoltare bun, dar este inca vulnerabila (ca si in celelalte tari afectate de criza.) Infuziile de capital sunt bine-venite, doar sfatuim pe cei interesati sa cantareasca bine fiecare oportunitate si sa ia o decizie bazata pe informatii corecte.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More