Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Iti doresti o chirie stabila? Iata cateva reguli de baza pentru o relatie excelenta cu proprietarul!

Iti doresti o chirie stabila? Iata cateva reguli de baza pentru o relatie excelenta cu proprietarul!

Daca si tu te numeri printre acei oameni care stau de ceva vreme în chirie, probabil ca de fiecare dat? cand te muti speri sa fi gasit in sfarsit o locuinta stabila. Iti doresti, cu siguranta, sa numesti acest loc “acasa”, pentru o perioada mai lunga de timp pentru ca nu este deloc confortabil sa te muti o data la 3 luni. Desigur, exista numeroase situatii in care unele cazuri acordurile de inchiriere sunt finalizate datorita unor motive obiective (spre exemplu, cel care detine locuinta se hotaraste sa o vanda ). Totusi, de multe ori, esti nevoit sa-ti iti cauti o noua chirie din cauza neintelegerilor aparute in relatia cu proprietarul. Pentru a evita astfel de situatii neplacute, venim in sprijinul tau cu cateva sugestii utile.

1.Respectul trebuie sa fie reciproc

Fiecare proprietar este diferit, la fel cum nici o casa nu este ca cealalta. Unii proprietari vor fi mai ingaduitori in timp ce altii vor avea reguli ceva mai stricte. Indiferent ca ai fost de acord cu regulile inca de la inceput sau de-abia pe parcurs, fa tot posibilul sa le urmezi. Este un semn de respect pentru cel care detine casa in care locuiesti. Daca de la inceput ai spus ca nu vei avea animale de casa, tine-te de cuvant. Totusi, daca dupa cateva luni te hotarasti ca ti-ai dori sa ai o pisica, nu ascunde asta. Spune-i proprietarului despre intentiile tale, fa si tu un compromis iar daca nicicum nu se ajunge la un consens, esti liber sa iti cauti alta chirie, insa veti incheia relatia in termini amiabili.

2. Sinceritatea este cea mai buna solutie
Pentru a face o bun? impresie proprietarului si pentru a evita anumite neintelegeri si conflicte, multi chiriasi sunt tentati sa ascunda anumite lucruri de acestia. Totusi, trebuie sa stii ca adevarul iese intotdeauna la iveala iar minciuna este adesea greu de reparat. Asadar, daca in noul apartament planuiesti sa nu stai singur, ci sa imparti chiria cu un prieten, fii sincer cu proprietarul inca de la început. De asemenea, atunci cand negociezi pretul chiriei, nu fa scene dramatice , ci mai degraba vino cu argumente sincere. Crezi sau nu, sinceritatea are beneficiile ei: daca proprietarul are incredere in tine, vei fi surprins poate sa vezi ca e dispus sa mai astepte cu plata chiriei, atunci cand vei avea o situatie materiala mai delicate.

 3.Respecta termenul de plata al chiriei

Un aspect extrem de important pentru un proprietar este plata la timp a chiriei. Atunci cand hotarati de comun acord o data exacta de plata a chiriei, aceasta trebuie respectata cu strictete. Desigur, daca este o situatie delicata si trebuie sa amani plata, nu te face ca ai uitat. Cel mai potrivit este sa suni proprietarul si sa ii spui ce problema ai; roaga-l sa te mai astepte, atat cat este posibil.


4.Ingrijeste casa ca si cum ar fi a ta

Orice proprietar ar fi impresionat sa vada ca in casa pe care ti-a pus-o la dispozitie este ordine si curatenie. Asadar, straduieste-te sa pastrezi lucrurile la locul lor. Cat despre aparatele electrocasnice, asigura-te ca acestea se regasesc intr-o stare normala de functionare sau ca ai adus chiar mici imbunatatiri. Asta nu inseamna ca totul trebuie sa fie perfect întotdeauna, ca nu pot aparea defectiuni, dar o grija reala pentru locuinta este intotdeauna recomandata.

Related Posts

Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt

Cum sa creezi iluzia unui tavan inalt

Mulți oameni visează să aibă tavane înalte în orice încăpere. Dar, luați în considerare acest lucru: Camerele cu tavane …

Read More
Pregatirea casei pentru vanzare

Pregatirea casei pentru vanzare

Cand te hotarasti sa vinzi o locuinta este necesară dezvoltarea unui plan bun pentru te evidenția față de vecini și pentru a încheia cu succe…

Read More