Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Inchirierea este precum un test psihologic: chiriasii sunt respinsi din pricina felului in care se poarta, vorbesc sau gesticuleaza

Inchirierea este precum un test psihologic: chiriasii sunt respinsi din pricina felului in care se poarta, vorbesc sau gesticuleaza

3-lucruri-pe-care-orice-proprietar-si-le-doreste-de-la-un-chirias-si-viceversaunei locuinte este una dintre cele mai mari nevoi ale romanilor. Dar pana la momentul la care acest lucru este posibil, multi aleg sa locuiasca cu chirie. Alegerea locuintei, in acest caz, poate fi ingreunata de un criteriu cat se poate de subiectiv: gusturile proprietarilor.

Pentru ca acestia pot accepta sau pot refuza un client pe baza impresiei pe care acesta o lasa. Astfel, un client timid care gafeaza din cauza emotiilor poate fi catalogat drept neserios, chiar daca pe termen lung se putea dovedi a fi cea mai buna alegere.

Pentru a putea evita situatiile neplacute, trebuie sa respecti cateva reguli.

Orice client care isi doreste sa inchirieze o locuinta buna la un pret bun trebuie sa stie un lucru: oamenii sunt dificili si au caractere diferute . Acest lucru fiind stabilit, este de la sine inteles ca banala alegere a unei locuinte de inchiriat se poate transforma intr-un adevarat joc psihologic, in functie de personalitate, situatie si alte conditii.

Astfel, este indicat sa afisezi o atitudine pozitiva si o relatie buna cu proprietarul. Pentru a incheia tranzactia la un pret bun, ca viitor chiriasi trebuie sa dai dovada de tact, respect si disciplina.Moderatia este cuvantul cheie, asa ca fi atent la ec spui, la gesturile pe care le faci dar si la tinuta ta, care trebuie sa fie decenta. 78253604

Desigur, exista multi oameni care considera ca impresionarea proprietarului este un efort nejustificat, in conditiile in care si el este interesat doar sa incaseze chiria lunara. Totusi, multi proprietari prefera sa nu riste integritatea locuintei pentru primul chirias venit, preferand sa astepte urmatorul client daca acesta nu a trecut testul.

Niciun proprietar nu vrea sa auda ca viitorul chirias vrea sa dea petreceri saptamanale in locuinta lui, uneori nici ca fumeaza sau ca are animale de companie. Proprietarii vor sa vada oameni cu un loc de munca stabil, oameni organizati, care pot sa isi achite la timp chiria. De asemenea, vor sa stie ca se pot baza pe clientii lor pe termen lung.

landlordsBineinteles, exista oferte si pentru cei care sunt respinsi de majoritatea proprietarilor, dintr-un motiv personal. Similar, exista cazuri in care proprietarul ar vrea sa il accepte pe client, dar acesta din urma nu crede ca proprietatea ar fi potrivita pentru el.  In asemenea situatii, rabdarea este o cale sigura spre succes. Poti apela la o agentie imobiliara sau un alt ajutor poate veni din partea rudelor sau a prietenilor, care poate au chiar ei o oferta sau cunosc pe cineva care au una.

Nu in ultimul rand, prietenia cu un agent imobiliar poate aduce rezultate spectaculoase, pe termen lung. Un agent imobiliar bine pregatit poate gasi apartamentul perfect pentru orice client. Acesta este omul care te poate ajuta la urmatoarea cautare de locuinta, indiferent daca este vorba despre achizitie sau inchiriere, precum te poate sfatui in situatia in care proprietarul actual iti creaza probleme. Tocmai de aceea, munca lui trebuie apreciata, iar comisionul trebuie achitat negresit.

Pentru cele mai bune servicii imobiliare din Cluj Napoca, iti stam la dispozitie oricand.
Edil Imobiliare,
Dedicati Reusitei Tale

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More