Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Iarna scad preturile apartamentelor

Iarna scad preturile apartamentelor

Statisticile arata cum ca in luna octombrie, valoarea indicelui national a atins valoarea de 1.070 euro/mp util, asta insemnand cu 34 euro/mp (3,1%) mai putin decat in luna anterioara. Anul trecut acest indice arata o valoare de 1.239 euro/mp. In prezent preturile  apartamentlor sunt cu 13,6% mai mici.

Din ce in ce mai des, preturile scad lunar cu 3 puncte procentuale. In momentul de fata, nici un indiciu nu ar arata ca reducerile de pret s-ar opri aici. In luna onctombrie, pretul apartamentelor vechi din capitala, a evoluat descrescator, astfel pretul acestora a ajuns  la 1.125 % euro mp de suprafata utila, adica cu 0,5% mai putin decat in luna precedenta si cu 10,7% mai putin decat anul trecut. Trebuie inteles ca nu toate sortimentele de apartamente vechi, intra in aceasta scadere a preturilor. Apartamentele ce au 1, 2 camere s-au ieftinit cu 1,5% respective 0,8%. Pe cealalta parte apartamentele cu 3 camere, au inregistrat o evolutie in usoara crestere de +0,1%, iar apartamentele cu 4 camere au inregistrat o crestere cu 0,8% dupa ce in celelalte luni au fost in scadere.

Clujenii sunt putin mai pretentiosi: In  blocurile construile inainte de anul 1990, care au in componenta lor apartamente, pretul mediu cerut a ajuns la 1.017 euro/mp util, in scadere cu 1,9 % fata de luna septembrie.  Apartamentele vechi cu 2 camere, cunosc cea mai mare variatie de pret. Aici s-a inregistrat o scadere de 3, 3%. Apartamentele cu 1 si 3 camere, s-au ieftini cu 0,7% in ultimile 30 de zile. Preturile actuale in ce priveste apartamentele vechi sunt cu pana la 8,5% mai mici in comparatie cu octombrie 2009, iar o diferenta considerabila fiind inregistrata in cazul garsonierelor.

Brasovul e un oras ce iti ofera sansa de investitie. In luna octombrie, apartamentele vechi au inregistrat o ieftinire cu 1%, pretul coborand de la 894 euro/mp util pana la o valoare medie de 885 euro/mp util. Apartamentele ce au in component lor 1 camera, pentru care cererea se mentine constanta, s-au ieftinit cu 0,5%, iar pretul cerut pecele apartamentele cu 2 si 3 camere a scazut in octombrie cu 1,4% respective 1,7% fata de luna anterioara. Cand vine vorba de apartamentele cu 4 camere, acestea s-au scumpit cu 1,1% pana la 836 euro/mp, dar raportat la metrul patrat util, raman totusi cele mai ieftine.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More