Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Haideti sa va impartasim un secret din... ,,bucataria personala

Haideti sa va impartasim un secret din... ,,bucataria personala"!

Haideti sa va împartasim un secret din… „bucataria personala”!

Probabil, una dintre cele mai mari dorinte ale românului este sa aiba casa lui, sa fie proprietar, sa fie micul stapân pe un „domeniu” de macar 30 mp, unde pe CF-ul locuintei sa fie scris la proprietar… numele sau. Ei, happy-happy, joy-joy, ai gasit locuinta cu chiu cu vai, ai umblat dupa acte, bani, apartamente, oferte într-o frenezie continua, o aventura extenuanta care parea la un moment dat fara sfârsit. Dar iata, soarele a surâs si pe strada ta! Esti fericitul proprietar al locuintei x din zona y! Trebuie sa-ti spunem ca orice aventura adevarata este ca o poveste în rama. Acum ai încheiat cu succes pasul cel mai important, e timpul sa trecem la nivelul 2, mai exact la decorarea locuintei. Te avertizam ca asta nu-i treaba usoara, de aceea ne-am gândit sa începem o serie de articole, numai bune sa îti vina în ajutor.

Primul articol este despre bucatarie. Iar motivatia este foarte-foarte simpla. Începem cu bucataria pentru ca în bucatarie se întâmpla cele mai gustoase lucruri, se amesteca cele mai îmbietoare arome, se încing cele mai frumoase conversatii. Este adevarat, de ceva timp a început sa se împamânteneasca si la noi conceptul de living, dar niciun living nu pastreaza adevarata caldura din bucatarie.

În bucatarie se întâmpla adevaratele magii: cafeaua cu cea mai buna prietena, mâncatul în familie pe fuga presarat cu râsete si povesti, gustatul pe furis din oala în timp ce se incalzeste mâncarea, discutiile tinute departe de urechile musafirilor, toate astea se intampla în bucatarie. Poti sa scoti românul din bucatarie dar nu poti sa scoti bucataria din român. La noi se gasesc adevarate traditii, ritualuri legate de bucatarie, aceasta poate caracteriza o familie prin intimitatea si arta de a gati, de a face mâncare cu dragoste si devotament, de a condimenta retete cu discutii care incep cu: si tu ce-ai mai facut azi?

Acestea fiind spuse, mai jos poti gasi câteva sfaturi pentru a face din propia bucatarie o adevarata emblema a casei:

Cauta culorile care ti se potrivesc

Daca spatiul alocat bucatariei este mic, atunci ar fi bine sa mergi pe culori deschise, tonuri naturale, fara prea mari contraste. Încearca un mobilier care sa nu fie compact, astfel se creeaza iluzia de largire cu ajutorul rafturilor descoperite sau cu ajutorul sticlei. De asemenea un alt truc ar fi încastrarea aragazului, cuptorului, hotei si de ce nu, a frigiderului. Nu încarca toata bucataria cu faianta de sus pâna jos, pentru ca, da, si aici se aplica motto-ul: less is more.

Pune accent pe lumina

Bucataria trebuie sa fie un spatiu luminos, preferabil cu geamuri mari prin care sa intre cât mai multe raze de soare. Daca nu se întampla asta, atunci trebuie sa înveti sa te joci inteligent cu obiectele de iluminat. Paleta de oferte este extrem de variata în acest sens.

Fii creativ

Este imperios necesar sa îti pui amprenta personala în decorarea bucatariei. Nu te bloca în canoane si începe achizitionarea materialelor cu ideea asta in cap: „mi-ar placea sa am o bucatarie care sa aiba…” si de-acolo lasa-ti imaginatia sa zburde.

Câteodata, o imagine face cât o mie de cuvinte, de aceea lasam selectia de modele de bucatarii pe care am realizat-o sa vorbeasca de la sine. Fotografiile sunt luate din portofoliul nostru de oferte, multumim pe aceasta cale clientilor si colaboratorilor nostri. Pe noi ne-au inspirat, speram ca si pe tine!

Fotograf: Dan Câmpean
 

—————————————
Autor: Anca Burghelea

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More