Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!

"Factorii care te ajuta sa inchiriezi o locuinta pe termen lung"

Cu siguranta, fiecare dintre noi a fost în cautarea unei oferte de închiriere sau de cumparare. Si probabil de multe ori am luat decizii pripite în alegerea locuintei, fie din simplul fapt ca eram presati sa ne gasim cât mai repede un loc de trai, fie ca am ramas încântati de aspectul exterior si interior produs de o anumita proprietate. Deseori, parerea chiriasului se schimba în ceea ce priveste locuinta în care s-a mutat din cauza unor serii de factori pe care nu i-a luat în calcul.casa cu exterior atragator

Pentru a evita eventualele neplaceri, va prezentam cinci aspecte pe care ar trebui sa le luati în considerare înainte de a închiria o locuinta.

1.      Planul casei

Modul în care este compartimentata o locuinta conteaza foarte mult atunci când locuiti cu cineva. În acest caz, daca doriti sa închiriati un apartament cu mai multe camere si în acelasi timp sa beneficiati de intimitate, ideal ar fi ca acesta sa fie decomandat, iar camerele sa aiba dimensiuni apropiate pentru a evita neîntelegerile cu ceilalti colegi. În cazul în care în apartament locuiesc mai mult de doua persoane, un avantaj ar reprezenta si existenta unei bai în plus.

2.      Mobilierul si dotarile

Multe detalii pot sa va scape din vedere atunci când vizitati mai multe locuinte. De aceea, este foarte important sa solicitati o vizionare suplimentara, pentru a studia îndeaproape toata casa. Pe moment ar putea sa nu va deranjeze spatiul redus de depozitare sau faptul ca frigiderul este prea mic sau prea vechi, însa odata cu trecerea timpului, aceste aspecte pot deveni deranjante. Daca aveti anumite cerinte sau sugestii, le puteti prezenta într-un mod respectuos propirietarului, care ar putea fi de accord cu unele schimbari produse de dvs.

3.      Vechimea si gradul de uzura al instalatiilor

Este foarte important sa acordati o atentie deosebita starii de functionare si vechimii instalatiilor, mai ales a celor de la baie si bucatarie, pentru a evita eventualele batai de cap produse de acestea. Nu ezitati sa întrebati proprietarul când a avut ultima oara probleme cu o teava sau daca a avut inundatii!

4.      Calitatea drumurilor si împrejurimile

Daca mergeti cu masina pentru a viziona o casa, este foarte probabil sa nu observati atât de bine calitatea drumurilor, precum si felul în care arata împrejurimile. În acest caz, ar fi bine sa va alocati timp, preferabil pe timp de seara, pentru a parcurge pe jos drumul la noua adresa.

5.      Apropierea de magazine

Este foarte important sa va alegeti o locuinta situata în apropiere de un centru comercial, hipermarket sau piata, pentru a va face cumparaturile într-un mod relaxat. Este indicat, de asemenea, ca în apropierea locuintei sa aveti un magazin pentru cazuri ”de urgenta”.

Daca veti tine cont de factorii sus-mentionati, veti avea de câstigat un loc de trai pe termen lung si satisfactie personala rezultata de acesta!

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More