Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Europa de Est revine in atentia strainilor. Investitiile imobiliare din tara noastra sunt in crestere.

Europa de Est revine in atentia strainilor. Investitiile imobiliare din tara noastra sunt in crestere.

Pe parcursul anului 2013 investitorii straini au plasat in domeniul imobiliar din Romania aproximativ 229 de milioane de euro. Cu siguranta ca este un motiv de bucurie pentru noi, insa evolutia Romaniei nu este nici pe departe la fel de spectaculoasa ca cea a Slovaciei. In cadrul acestei tari, investitiile au crescut cu aproximativ 1.500 % , in comparatie cu anul precedent. Astfel, tara noastra se claseaza pe locul 5, dintre cele 9 piete imobiliare analizate de specialistii imobiliari. Totusi, avand in vedere investitiile scazute din ultimii ani, specialistii sunt foarte optimisti.

In fruntea clasamentului pietelor imobiliare se afla fara dar si poate Rusia. Aici, circa 5.2 miliarde de euro au mers catre proprietatile comerciale inregistrandu-se astfel o crestere de 40% fata de anul anterior. Polonia a atras si ea nenumarate investitii; mai precis, acestea au crescut cu 10% comparativ cu anul 2012 cu un cumul in valoare de 2.97%. In final, trebuie precizat ca peste 1 miliard de euro au mers catre Cehia; astfel, aici s-a inregistrat o crestere de 70%. Alte cresteri importante s-au inregistrat in Bulgaria ( +285%), Croatia (+56%) in timp ce in Ucraina acestea au scazut cu 85%, ajungand in total la o valoare de 41 de milioane de euro.

Specialistii in imobiliare sustin ca masurile de austeritate implementate de autoritati in ultimii ani incep sa rodeasca; astfel, acestia sunt foarte optimisti in ceea ce priveste anul 2014. Mai mult, parerile investitorilor straini despre tarile din Europa Centrala si de Est se imbunatateste. Pe de alta parte, specialistii si analistii imobiliar precizeaza ca tulburarile politice in care este implicata tara noastra nu fac decat sa indeparteze investitiile pe termen scurt.

Related Posts

6 Mituri despre chirii și chiriași

6 Mituri despre chirii și chiriași

1. Garanția reprezintă ultima chirie?   De cele mai multe ori, nu. Citește contractul semnat împreună cu proprietarul! Garanția …

Read More
METODE …de a cauta un apartament de cumparat/inchiriat de acasa

METODE …de a cauta un apartament de cumparat/inchiriat de acasa

 Aceste 4 metode vă oferă siguranță și vă oferă posibilitatea să continuați realizarea dorinței de a cumpără sau închiria locuința la …

Read More