Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Eu vara..dorm!

Eu vara..dorm!

‘Oricine poate evada în somn, atunci când visam suntem cu totii genii, în vis macelarul si poetul sunt egali’ – Emil Cioran

   Subiectul zilei este unul extrem de delicat si anume: somnul. Un simplu calcul matematic ar fi ca dormim 8 ore pe noapte, 56 de ore pe saptamâna, aproximativ 224 de ore pe luna, 2688 de ore intr-un an. Cât?!? Da, da,  este adevarat, o treime din viata ne-o petrecem dormind. Actiunea de a dormi nu este una optionala, nu este ceva ce alegem sa facem. Somnul este parte integranta din noi si din viata noastra, de aceea nu-l putem lasa la voia întâmplarii.

Trebuie sa-i dam…’somnului, ce-i al somnului’ si sa tratam subiectul cu mare responsabilitate. Stiai ca  un somn bun ne ajuta sa fim mai frumosi, mai relaxati, ne lumineaza tenul si ne da energie ? O vorba româneasca este: ‘cu somnul nu te pui dom’le !‘ asadar, te invitam sa cream spatiul necesar în care somnul se poate  manifesta la parametri optimi.

Un somn bun are nevoie în primul rând de un dormitor pe masura. Spatiul în care ajungem sa ‘picam rupti de oboseala’ este foarte important. Dormitorul  trebuie perceput ca un ‘templu al odihnei’, este locul unde ajungem sa ne regeneram, sa capatam energia necesara pentru ziua urmatoare, este fara doar si poate spatiul care are cel mai mare impact asupra calitatii vietii noastre.

. Dormitorul este singura camera care nu trebuie gândita pentru musafiri, pentru catel, pentru purcel. Tu trebuie sa fii arhitectul, designerul propriului dormitor. Functionalitatea acestei incaperi trebuie sa te reflecte doar pe tine, sa-ti întâmpine propriile nevoi si sa-ti îmbrace propria personalitate. Este locul unde ‘iti odihnesti oasele si iti lasi spiritul sa zboare’. Asadar, mai jos vei gasi câteva mici sfaturi care sa-ti ofere un simplu învelis la cum ar trebui sa fie un dormitor, continutul trebuie sa-ti apartina tie, ca si fauritor de vise.

Ofera spatialitate dormitorului!

În dormitor nu ai nevoie de multa mobila: un pat king size, doua comode si eventual un dressing sunt suficiente. Atmosfera din dormitor nu trebuie sa para încarcata, din contra, dormitorul trebuie sa dea impresia de spatiu aerisit, de luminozitate. Gandeste-te la dormitor ca la o investitie pentru propria ta odihna! Astfel, e bine sa achizitionezi o saltea buna, dintr-un material termoregulator, antialergic si antitranspirant, cum ar fi: bumbacul, matasea sau casmirul.

Aceasta nu trebuie sa fie foarte moale, ci saltele foarte bune pentru somn sunt mai tari. De asemenea nu neglija calitatea pernelor sau pilotei! Dupa ce ai achizitionat toate aceste lucruri, urmeaza asternuturile, ele sunt încununarea unui pat perfect. Alege materiale fine, racoroase vara si calduroase iarna. Mergi pe culoarea preferata la asternuturi, ceva ce-ti place si te binedispune, astfel te vei trezi mult mai bine si cu zâmbetul pe buze.

Creeaza-ti atmosfera!

Recomandarea noastra este sa te feresti sa pui calculatorul sau televizorul în dormitor, locul acestora este în living/birou. În schimb, alege doua noptiere în ton cu patul si doua obiecte de iluminat care te-au inspirat. Este foarte recomandat, ca înainte de somn, sa citesti câteva pagini. Daca reusesti sa-ti creezi un obicei din asta, nu putem decat sa te felicitam si sa-ti spunem ca acest lucru nu va face decât sa-ti faca somnul mai linistit si mai îmbietor.

Tot din ciclul: « cititul ne relaxeaza » iti recomandam ceea ce englezii numesc ‘a reading nook’, mai exact un ascunzis în care te poti refugia sa citesti. Acesta îl poti crea pe terasa dormitorului sau în fata ferestrei. Tot ce ai nevoie este: un fotoliu extrem de confortabil, o paturica, o pernuta si o carte iar restul e… poezie!

Am gasit foarte inspirate aceste modele de dormitoare luate din baza noastra de date. Bineinteles, pozele  sunt facute de catre fotograful nostru,  Dan Campean.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More