Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Designul interior in anul 2015

Designul interior in anul 2015

La sfarsitul anului  ne propunem schimbari care se vor reflecta si in amenajarea locuintei noastre. Asa ca haideti sa vedem care vor fi tendintele din design-ul interior in anul 2015.

In primul rand trebuie spus ca tema generala va fi de imbinare a modernului cu clasicul si retro-ul. Un mare accent se va pune si pe personalizarea locuintei cu elementele unice, interesante care ne reflecta. Suntem indemnati sa refolosim sau sa reciclam materiale pe care le avem deja  pentru o locuinta individualizata si originala.

1.Culorile anului 2015

Tonurile de albastru domina deja si la fel va fi si in anul 2015. Dintre acestea distingem  albastrul grecesc si turquoise-ul. Pe langa albastru, vor fi folosite si combinatiile de alb si negru in tonuri “moi” pentru a diminua contrastul. Alternative trendy sunt griul si bejul. Nu sunt uitate totusi culorile pastelate cum este rozul, verdele de palmier, movul sau portocaliul asfintitului de soare. Ideea este ca locuinta sa fie amenjata in culori compatibile si cu accente vibrante care sa surprinda.

2. Materiale

Nu este o mare surpriza faptul ca designerii de interior vor prefera lemnul, metalul si piatra – granitul, marmura -  in anul care urmeaza. Diferit este ca vor fi alese materiale din lemn  rustic ori in culori deschise sau din lemn exotic.Metalul va fi utilizat cu grija in componenta mobilierului pentru a evita aspectul vulgar si interesant ca se sugereaza folosirea robinetelor, chiuvetelor etc colorate in auriu.

colaj design interior 2015

3. Etnicitate

In locuintele anului 2015 vom intalni elemente etnice. Acestea pot fi covorase din fibra, decoratiuni si orice altceva va trece prin minte. Si nu va ganditi doar la etnic in stil romanesc.

4. Tapetele revin in moda

Peretii albi sunt banali si ni se recomanda fie colorarea acestora fie aplicarea de tapete cu modelele florale sau exotice, dupa cum va plac. Design-ul floral il puteti adopta si in ceea ce priveste mobilierul.

design interior 2015

5. Blanuri

Credeati ca blanurile sunt destinate doar pentru podele? In design-ul interior din 2015 vom intalni blana si pe jos si in componenta scaunelor sau pe pat ori pe pereti. Pentru ca ne dorim sa fim mai eco puteti incerca blanuri artificiale.

6. Natura in casa

Cineva scria ca in 2015 vei intalni locuinte in care nu vei stii daca esti in interior sau afara. Poate exagera putin dar un trend important in 2015 va fi aducerea naturii in locuintele noastre prin aranjamente cu fantani, plante, pereti din sticla, insertii din piatra naturala si prin alte design-uri artistice.

design 2015

 Ideea este ca design-ul interior al anului 2015 va urmari sa uneasca elemente contemporane cu elemente traditionale ori vintage sau retro care sa formeze o ambianta eleganta, sofisticata si surprinzatoare.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More