Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Decoratiuni de vara pentru locuinta ta

Decoratiuni de vara pentru locuinta ta

Cand vara este aproape, temperaturile cresc si soarele ne rasfata cu razele sale,  casa ta are nevoie de un look nou, care sa-i dea un suflu de fresh dupa decorul abordat atunci cand temperaturile erau mai scazute. Desigur, nu este cazul sa impui complet stilul mediteranean sau sa schimbi tot mobilierul si toate finisajele. Insa mici detalii, ici si colo, pot sa iti induca sentimentul de vara, relaxare si vacanta. In continuare iti prezentam cateva sugestii care te vor ajuta sa oferi un aspect proaspat locuintei tale.

Foloseste ghivece cu verdeata

Foloseste ghivece cu ierburi aromatice pentru bucatarie, pe care sa le asezi strategic pe pervazul ferestrelor. Vei da viata incaperii, inspirand ideea de vara si in acelasi timp vei reusi sa pastreti incaperile proaspete. Foloseste ierburile aromatice care iti plac, cimbru, rozmarin, iasomie sau salvie. Pentru un plus de stil adaugat locuintei tale, alege ghivece frumoase, cu anumite desene sau culori, care sa se armonizeze perfect in decor.

Exista, de asemenea, ghivece moderne, deosebit de frumoase, din pulbere de aluminiu sau din ceramica alba care pot fi suspendate pe un zid, pe usa sau chiar pe gardul casei. Unele dintre aceste suporturi pot fi rezistente la caldura si umezeala si sunt dotate cu gauri discrete de drenaj, foarte potrivite pentru mediul exterior, cum este curtea. Acest tip de ghivece sunt potrivite pentru ierburi, cactusi sau chiar plante curgatoare.

Adu marea in casa ta!

Pentru bucatarie sau zona biroului poti sa amenajezi un panou de afisaj pentru a expune poze din vacantele trecute. Astfel de fotografii, prinse cu ace colorate, inveselesc incaperea, aduc ideea de vacanta si reprezinta amintiri frumoase pentru tine si pentru intreaga familie.

Scoicile naturale sau chiar cele fabricate reprezinta o modalitate simpla de a decora casa cu motive marine, care induc ideea de vara si vacanta. Ai la dispozitie numeroase modalitati in care sa le etalezi. De exemplu, poti sa umpli pe jumatate vaze din sticla cu nisip (nisip natural sau nisip decorativ). Aseaza apoi scoicile si expune vaza undeva la lumina sau pe o polita, in baie, unde privirea sa cada de sus in jos pe obiectul decorativ.

Abordeaza o tema de vara pentru accesoriile din baie sau din bucatarie

Prosoapele sunt accesorii foarte utile atunci cand vrei sa introduci temporar o anumita tema in decor. In bucatarie poti folosi perdelute, prosoape, servete, cani, un calendar, o carafa de apa si alte astfel de obiecte mici care sa aiba teme legate de vara: floarea soarelui,cer senin, mare, nisip, scoici, cirese, palmieri.

Insa ai grija sa alegi o singura tema si o anumita paleta de culori, redusa la maxim 3, pentru ca aspectul sa fie unul armonios si nu obositor si incarcat. De exemplu, poti face o combinatie de galben, ablastru, alb sau de galben, albastru si verde. La fel, in baie poti face acelasi lucru cu setul pentru sapun si periute de dinti, covorasul de baie, prosoapele sau perdeaua de la dus.

Decoreaza semineul

Semineul poate fi decorat cu flori uscate, de camp, cu tije inalte, asezate in vaze mari. De asemenea, poti folosi lumanari mari asezate pe suporturi din fier forjat. Astfel, in locul focului din iarna vei avea flori care se nu se ofilesc dar care totusi sunt naturale sau poti folosi tot ideea de foc, fara caldura insa, cu ajutorul lumanarilor.

Related Posts

Aranjarea tablourilor intr-o locuinta

Aranjarea tablourilor intr-o locuinta

Atunci cand aranjam tablourile intr-o incapere, trebuie sa tinem cont atat de spatiere, cat si de culoare si proportie. Felul in care arta este…

Read More
Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

Top 5 plante rezistente la frig pentru casa ta

 Anotimpurile reci bat la ușă, dar asta nu înseamnă că nu putem aduce puțină lumină și culoare pe balconul garsonierei, al apartame…

Read More