Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
De ce sa investesti in imobiliare?

De ce sa investesti in imobiliare?

Chiar si in perioadele de criza financiara, investitiile imobiliare sunt considerate a fi printre cele mai sigure. De ce? In primul rand pentru ca rata de profit este mai mare decat dobanzile obtinute de la banca. In al doilea rand, pentru ca asa cum va pot spune mai multi agenti cu experienta de decenii, crize financiare au mai fost si vor mai fi, dar la sfasitul fiecaruia preturile de pe piata imobiliara erau de cateva ori mai mari decat erau la inceputul declinului.

Stabilitatea economica aduce riscuri minime, dar recesiunea poate aduce profituri mari.

Si in al treilea rand pentru ca iti poti amortiza investitia  prin inchirierea imobilului, intr-un numar de ani rezonabil iar la sfarsit ramai si cu locuinta in proprietate. In Romania investitiile imobiliare se amortizeaza in 10-12 ani in comparativ cu  perioda de amortizare de 15-20 ani din tarile dezvoltate cu o economie in plina expansiune si cu o piata imobiliara relativ stabila. Sau poti pur si simplu sa vinzi proprietatea imobiliara peste cativa ani, la un pret mult mai mare.

De altfel, Romania are o economie emergenta si prezinta potential pentru investitorii si oamenii de afaceri straini. Iar acestia au nevoie de spatii de birouri, terenuri pentru supermarket-uri, mall-uri, centre dar si de proprietati de lux pentru a locui. Oricine poate face o investitie imobiliara. Investitiile nu sunt rezervate unei categorii privilegiate. Motivul pentru care oamenii de afaceri au mai mult success decat investitorii ocazionali este faptul ca ei sunt constienti ca exista un risc in orice si isi asuma acest lucru. De aceea, atunci cand decid sa achizitioneze o proprietate fac o analiza detaliata a rentabilitatii fara a se lasa impresionati de aspect emotionale si isi construiesc scenarii pentru situatii nefavorabile.

„Si în investitiile imobiliare, ca în orice investitie, exista posibilitatea de a nu îti recupera banii. Dar daca totul este facut cu cap, investitiile imobiliare au avantaje majore. Sa luam exemplul unei locuinte pe care o cumperi pentru a o închiria. Poti plati ratele catre banca din chirie. Dupa un timp, investitia se amortizeaza si începe sa produca profit. Apoi, daca proprietarul considera ca este optim, poate sa vânda locuinta. Cu banii obtinuti, poate cumpara un teren pe care în câtiva ani îl vinde cu un pret chiar si de câteva ori mai mare”, anunta intr-un articol al IMOPEDIA.ro, Marian Tanase, consultant ABC Consulting.

Mai multe despre cele cateva lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand te decizi sa faci o investitie imobiliara puteti afla in urmatorul nostru articol: Cum sa faci o investitie imobiliara de success.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More