Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum sa-ti amenajezi o gradina frumoasa

Cum sa-ti amenajezi o gradina frumoasa

gradinaAmenajarea unei gradini este o activitate foarte creativa si interesanta. Florile sunt componente esentiale in decorul unei gradini de vis, fiind considerate centrul de atractie al acesteia. O curte cu gazon, arbori si fantani este incompleta daca nu sunt adaugate si flori care sa accentueze valoarea estetica a spatiului. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi si cum sa alegi cele mai bune flori pentru o gradina superba iti prezentam in randurile ce urmeaza.

Pentru amenajarea unei gradini de flori, trebuie sa iti pui la lucru creativitatea, atentia si este recomandat sa stii notiunile elementare de gradinarit. Odata ce aceste trei “abilitati” se reunesc, rezultatul va fi o gradina de vis.

Locul ales pentru gradina de flori10-sfaturi-pentru-gradina-1

Desi o gradina de flori poate fi amenajata in oricare spatiu liber din curte, este recomandat sa alegi un loc in care florile sa se bucure de soare, de un sol fertil si bine drenat. Florile fi mai vibrante intr-o zona in care se bucura din plin de razele soarelui.

Spatiul ales pentru gradina de flori

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont cand te hotarasti sa iti amenajezi o gradina de flori este spatiul disponibil. In functie de cat de mare este zona, te vei putea decide ce tipuri de flori sa plantezi, cat de inalte sa fie, cat de colorate, cat de apropiate unele fata de altele etc. In plus, te poti hotari si daca vei adauga si alte elemente decorative, cum ar fi pietricelele sau potecile de piatra.

imagesDesignul ales pentru gradina de flori

De indata ce ai stabilit locul si spatiul necesar pentru gradina de flori, poti trece la urmatorul pas:, care este designul acesteia. In functie de gusturile tale, exista o multitudine de variante de decorare a curtii cu ajutorul florilor. De exemplu, poti sa delimitezi spatiile dintre flori cu ajutorul unor poteci din pietre. Acestea pot fi realizate in linii drepte sau curbe. Cele in linii drepte sunt pentru gradinile formale si implicit clasice. Sau poti alege sa amenajezi florile pe un car de lemn care va oferi un aspect vintage gradinii tale.

De asemenea, daca esti o persoana nonconformista, care apreciaza energia pe care o transmit florile colorate, poti face o selectie cu cinci tipuri de flori ale caror petale sunt in culori diferite. Astfel, iti vei crea o gradina colorata, perfecta pentru a-ti insenina zilele.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More