Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum sa iti amenajezi coltul tau unic de terasa sau balcon

Cum sa iti amenajezi coltul tau unic de terasa sau balcon

Probabil nu este necesar sa elaboram despre cat de mult ar imbunatati aspectul total al locuintei noastre, un spatiu exterior amenajat frumos ori cat de placut ne-am petrece timpul beneficiind de acesta. In schimb, cateva sfaturi despre cum sa amenajam mai exact coltul nostru de relaxare in exterior, se pot dovedi utile. Din articolul „Designing an Exterior Space for the Summer”,  aflam de la autoare, Jennifer Hyman, ca ar trebui sa consideram spatiul exterior, cum este balconul sau terasa, ca si oricare dintre camerele locuintei noastre. Si ca si in cazul interioarelor, ne sfatuieste sa vizualizam decorul final, sa planificam amenajarea si sa ne facem un buget.

  • In etapa de vizualizare, trebuie sa facem mai mult decat sa ne formam imaginea finala. Trebuie si sa o destesem si sa raspundem la cateva intrebari practice. In ce scop ne vom folosi de spatiul exterior? Vom dori sa ne depozitam o parte din lucruri si sa avem un colt mic pentru savurarea cafelei? Ori dorim sa il folosim ca si o extindere a living-room-ului,  ca si spatiu de relaxare si suete, cu un aspect estetic sofisticat dat de fotolii, banchete, masuta, pernute s.a.m.d. Sau poate dorim sa si gatim acolo. De asemenea, cate persoane vor folosi acest spatiu?
  • Dupa ce ne-am clarificat in minte decorul atat dorit cat si util, facem un plan de amenajare. Masuram spatiul si planificam pe hartie unde vor fi asezate piesele de mobilier, cate vor fi si cat spatiu vor ocupa. Din mobilierul de exterior, cel mai des intalnite sunt scaunele din plastic sau rachita ori nuiele, mesele, umbrelele si un dulap pentru depozitare. Designerii ne invita sa regandim amenajarea traditionala si sa inlocuim  scaunele din plastic cu scaune si masa din lemn, poate reconditionat, cu tapiterii care pot fi indepartate, spre exemplu. Putem de asemenea sa reciclam diverse obiecte si sa le transformam in mobilier de gradina/terasa. Cum ar fi o bancheta de masina reciclata intr- o mini-canapea. Ori cauciucuri  reciclate ca si ghivece de flori. Este mai usor sa ne lasam frau liber creativitatii atunci cand este vorba de spatiul exterior.
  • In ultima etapa, ne stabilim un buget si mergem la cumparaturi. S-ar putea sa avem o parte din obiectele de mobilier dar sunt si alte decoratiuni care ne vor ajuta sa cream acel spatiu exterior unic. De asemenea, sa nu uitam de aranjamentele florale, de plantele cataratoare, de felinare sau lampi pentru iluminare si de alte obiecte care ne pot face depozitarea mai practica si mai estetica.

(sursa: http://logansquarist.com/2013/06/28/designing-an-exterior-space-for-the-summer/)

In final, va invitam sa aruncati o privire albumului nostru de pe pagina de Facebook in care am adunat fotografiile a 25 de balcoane creativ amenajate:

https://www.facebook.com/../media/set/?set=a.800296933378921.1073741830.156820024393285&type=3

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More