Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum obții mai mult spațiu în apartament

Cum obții mai mult spațiu în apartament

Sunt arhicunoscute blocurile gri, adică acelea care, dacă înainte de '89 păreau a fi un lux ce putea fi numit casă, în prezent ne stârnesc amintiri care ne fac, cel mai probabil, să închidem ochii, resimțind efectele comunismului.

Criza de după, care s-a resimțit și în domeniul imobiliarelor, își are și ea cuvântul de spus, dar dacă stăm bine să analizăm situația... diferența de atunci și cea de acum nu este foarte deplasată în ceea ce privește piața rezidențială autohtonă.

Și totuși, cum se face că deși apar soi după soi de construcții noi, blocuri cu apartamente inedite, înstărite din toate punctele de vedere, încă mai există o cerere considerabilă pe piață pentru astfel de apartamente?

Răspunsul constă în faptul că dezvoltarea segmentului acestor tipuri de apartamente a fost, este și, credem noi, va rămâne în legătură directă cu apariția clădirilor noi construite, dând naștere așadar unor oferte competitive.

De aceea apartamentul din blocul unde am copilărit, nu doar că a fost pus în vânzare, dar s-a și cumpărat și după, s-a dat, de ce nu, spre închiriat.

Edil Agentie Imobiliara

Iată că, în cele din urmă, chiar dacă sunt vechi, apartamentele de vânzare și închiriere au ajuns să concureze în aceeași ligă de interes a imobiliarelor, cu locuințele nou construite care încă nu au un preț comparativ. Ofertele imobilelor noi, în general, sunt încă într-un proces de maturizare - incapabil să faciliteze accesul la un mijloc de transport comun eficient sau la utilitățile necesare vitale. Ca argumentare, un bloc din Cluj construit după anii ’80 este cu mult mai favorabil decât unul nou, având un preț potrivit pentru clienți, o locație avantajoasă și oferte variabile, iar când nevoia de moment (aceea de a avea o locuință, urgent) este mai mare decât cea pe termen lung, este posibil ca locuințele vechi care îmbătrânesc pe zi ce trece să fie acceptabile.

Edil Agentie Imobiliara

Acestea fiind spuse, putem constata că pe piața din România există o cerere destul de mare pentru apartamente de vânzare și închiriere, iar un punct de reper exemplar ar fi Cluj. Observăm de asemenea că, pentru o perioadă îndelungată, majoritatea se orientează, adesea spre locuințe noi.

Însă, după cum bine e știut, majoritatea apartamentelor vechi ne pun într-o dificultate atunci când vrem să ne mutăm: spațiul.

Fie că vorbim de apartamente cu 2 sau 3 camere destul de spațioase, fie că vorbim de apartamente de tip vagon, unde bucătăria obișnuim să o extindem până pe holul locuinței, ne-am gândit să vă oferim o serie de articole în care vă vom oferi sfaturi și sugestii despre cum veți putea obține mai mult spațiu în apartament. Sfaturile pot fi interpretabile și dificile deoarece există oameni care nu doresc să renunțe, spre exemplu la mobilă veche deși nu se pricep la a o recondiționa. Vom încerca să vă îndrumăm pas cu pas pentru a face bucătăria, holurile, baia, camerele și sufrageria cât mai aerisite și mai confortabile. Să începem!

Află acum:

Related Posts

Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament

Cum obţii mai mult spaţiu în baia din apartament

Mai ai puțin și ajungi să crezi că ești claustrofob? Hainele urlă la tine și îți cer un coș mai mare de rufe? Mergi cu groază la baie?…

Read More
Cum obții spațiu în holul din apartament

Cum obții spațiu în holul din apartament

Descoperă câteva tehnici eficiente prin care poți obține mai mult spațiu în holul apartamentului tău! Ne trezim adesea în pr…

Read More