Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum iti poti apara locuinta de hoti in timpul vacantei de Craciun?

Cum iti poti apara locuinta de hoti in timpul vacantei de Craciun?

          Fie ca vom pleca la parinti, bunici, prieteni, fie ca ne vom petrece sarbatorile intr-o statiune de iarna, este destul de sigur ca o mare parte dintre noi ne vom parasi locuintele pentru mai multe zile. Si ideal ar fi sa ne simtim bine fara sa ne ingrijoram pentru o eventuala spargere. Deci cum ne-am putea asigura de securitatea caminului nostru?

1.       Evident un pas important ar fi instalarea unui sistem de securitate. Acestea se gasesc in diverse variante, mai simple sau suficient de complexe incat sa le puteti seta sa va stinga/aprinda lumina si climatizarea. Se gasesc pe piata si modele simple si ieftine de alarma (200/300 RON).O idee foarte buna este si supravegherea video, dar cum bugetul poate fi restrans, putem opta pentru montarea unor camere false.

         In aceeasi categorie, intra si usile si ferestrele concepute cu sisteme antiefractie. Daca usile sunt deja cu butuc (fiind considerat vulnerabil) atunci puteti sa montati un sild de protectie din otel de 5 mm.

2.      Urmatoarele lucruri pe care trebuie sa le faceti sunt chiar banale dar importante: nu faceti publica plecarea in vacanta, pe cat posibil. Acum este si mai usor pentru cineva sa afle ca nu sunteti acasa uitandu-se doar pe pagina de Facebook. Asigurati-va ca ati închis usile si ferestrele, plus dependintele/magaziile daca stati la casa.

3.      Faceti sa para ca sunteti acasa!  O lumina de veghe sau un radio cu baterii in surdina, draperii trase doar pe jumatate pot lasa aceasta impresie. Exista chiar si prize cu cronometru.

4.      Lasati cheia de rezerva unei persoane de incredere si rugati-o sa va ia corespondenta din casuta postala, ca sa nu va dea de gol!

5.      Priviti-va locuinta din perspectiva unui hot si cautati sa gasiti vulnerabilitatile.

         In plus daca aveti bijuterii si sume mari de bani, ar fi bine sa le duceti la banca si sa nu le uitati in raftul de haine sau sub perna. Nu dorim totusi sa va speriem si sa renuntati la planurile de sarbatori ci sa va sugeram cateva masuri de precautie pe care le puteti lua.  Cum se spune, paza buna trece primejdia rea. 

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More