Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cum au evoluat chiriile in prima jumatate a anului 2014

Cum au evoluat chiriile in prima jumatate a anului 2014

Variatiile preturilor solicitate de proprietari difera atat in functie de cartier, cat si de categoriile de apartamente analizate.

Potrivit unor studii de piata realizate , in prima jumatate din 2014 preturile cerute in cinci mari orase ale tarii pe segmentul inchirierilor de apartamente au consemnat o evolutie predominant ascendenta. Exista, bineinteles, si exceptii de la regula scumpirilor, insa acestea sunt restranse la anumite categorii de locuinte. Analiza ia in calcul preturile medii cerute la nivel de cartier sau de oras pentru apartamente cu una, doua si trei camere (construite pana in anul 2000) si compara luna decembrie 2013 cu luna iunie 2014.

Bucuresti

In zona Dristor-Vitan Vechi, locuintele monocamerale au ajuns la un pret mediu de 282 de euro pe luna, fata de 249 de euro pe luna, la finele anului trecut. Pe de alta parte, apartamentele cu doua camere s-au ieftinit de la 340 la 328 de euro pe luna. Pe segmentul locuintelor tricamerale a avut insa loc o crestere, de la o medie de 375 de euro pe luna, in decembrie 2013, la 389 de euro pe luna, in vara acestui an.

Si in cartierul Drumul Taberei garsonierele s-au scumpit in prima jumatate din 2014 – acestea au ajuns la 231 de euro pe luna, fata de 215 euro pe luna in urma cu sase luni. Pretul cerut pentru apartamentele cu doua camere s-a majorat de la 279 la 291 de euro pe luna, in vreme ce, la trei camere, pretentiile proprietarilor s-au majorat de la 326 de euro pe luna la 339 de euro pe luna.

In Tineretului-Timpuri Noi au fost consemnate majorari de pret pe toate categoriile de apartamente analizate. Astfel, o garsoniera a ajuns, in luna iunie, la o medie de 280 de euro pe luna (fata de 274 de euro pe luna), in timp ce un apartament cu doua camere poate fi inchiriat cu 375 de euro pe luna (fata de 370 de euro pe luna). Cel mai mare avans – de la 439 la 471 de euro pe luna – a fost consemnat insa pe segmentul locuintelor tricamerale.

Cluj-Napoca:

Cat despre capitala Transilvaniei, chiria solicitata pentru o garsoniera s-a majorat, in primul semestru al anului, de la 202 la 216 euro pe luna. Un trend ascendent a fost inregistrat si in cazul locuintelor cu doua camere (unde cresterea a fost de la 295 la 307 euro pe luna), in vreme ce pretentiile proprietarilor de apartamente tricamerale au scazut usor, de la 363 la 361 de euro pe luna.

Timisoara:

In orasul din vestul tarii, chiria ceruta pentru o garsoniera se ridica, in iunie 2014, la 189 de euro pe luna – fata de 185 de euro pe luna, in decembrie 2013. Preturile practicate pentru apartamentele cu doua si trei camere au cunoscut un avans mai semnificativ in perioada mentionata, de la 259 la 291 de euro pe luna si, respectiv, de la 305 la 325 de euro pe luna.

Brasov:

In orasul de la poalele Tampei, suma medie ceruta pentru o garsoniera s-a diminuat usor in primele sase luni ale anului, de la 198 la 192 de euro pe luna, in timp ce preturile pentru apartamentele cu doua camere s-au inscris pe un trend crescator, de la 241 la 264 de euro pe luna. Pe de alta parte, chiriile practicate pentru locuintele tricamerale au scazut, de la o medie de 336 de euro pe luna, pana la un nivel de 314 euro pe luna.

 

Related Posts

Cartierul Gheorgheni - Student, caut chirie

Cartierul Gheorgheni - Student, caut chirie

Cartierul Gheorgheni poate să mai fie numit, din punctul nostru de vedere şi "Cartierul cu de toate". În cadrul acestuia se găsesc …

Read More
Iti doresti o chirie stabila? Iata cateva reguli de baza pentru o relatie excelenta cu proprietarul!

Iti doresti o chirie stabila? Iata cateva reguli de baza pentru o relatie excelenta cu proprietarul!

Daca si tu te numeri printre acei oameni care stau de ceva vreme în chirie, probabil ca de fiecare dat? cand te muti speri sa fi gasit in sfarsi…

Read More