Culorile si starea de spirit
Anumite nuanțe declanșează reacții instinctuale și pot afecta stările noastre în cele mai subtile moduri. Iată ce trebuie să știți despre fiecare culoare:
Albastru: reprezintă liniștea, inteligența și protecția. Un aspect pozitiv al acestei culori este faptul că studenții care au petrecut un timp într-o încăpere vopsită cu această culoare și care s-au prezentat apoi la un examen, au obținut rezultate mai bune. Aspectul negativ este reprezentat de faptul că prea mult albastru te poate face să te simți nedorit. Asigurați-vă că ați menținut un echilibru al culorilor, iar dacă adăugați culori calde, nu veți experimenta acest aspect. Este potrivit mai ales pentru dormitoare și birouri.
Verde: reprezintă natura, echilibru și sănătate. Este de obicei folosit pentru dormitoare, datorită efectului său calmant. Se spune, de asemenea, că verdele împiedică coșmarurile. Pe de altă parte, prea mult verde îi poate determina pe oameni să devină leneși, lenți, irascibili, deprimați și fără energie. De aceea, și verdele se potrivește cel mai bine dormitoarelor.
Galben: reprezintă energia, fericirea și atenția. Galbenul te ajută, de asemenea, să devi entuziasmat și poate influența într-un mod pozitiv încrederea de sine și optimismul. Prea mult galben poate provoca sentimentul de suferință. Cel mai bine este să evitați această culoare în ceea ce privește dormitorul. Se spune că bebelușii plâng mai mult în camerele vopsite în galben. Având în vedere acestea, sfatul nostru este să utilizați această culoare în bucătării și băi.
Portocaliu: reprezintă sociabilitate, confort și căldură. Este folosit, de obicei, în sălile de sport, datorită efectului său motivațional și ale calităților sale care îți oferă energie. Se potrivește cel mai bine pentru sufragerii și sălile de mese sau sport.
Roșu: reprezintă pasiune, optimism, aventură. Această culoare garantează atracția dintre oameni și stimulează apetitul, de aceea este utilizat de majoritatea brandurilor de restaurante. Este o alegere potrivită pentru dormitoare și săli de mese.
Roz: reprezintă serenitate, delicatețe și iubire. Poate calma o persoană nervoasă și irasciblă. Un aspect negativ este faptul că prea mult roz insuflă sentimentul de imaturitate, lipsă de voință și lipsa aprecierii de sine. Acest lucru poate fi prevenit dacă sunt adăugate nuanțe de negru și gri. Din nou, este potrivit pentru dormitoare.
Mov: reprezintă creativitate, spiritualitate și mister, fapt pentru care este folosită de spiritiști, cel mai des. Dintr-o perspectivă negativă, movul provoacă depresie și pierderea speranței. Se potrivește dormitoarelor sau băilor.
Gri și negru: reprezintă protecție, seriozitate, putere. Negrul arată puterea autocontrolului, independeței și a voinței. Acesta oferă impresia de autoritate și putere. Pre mult negru cauzează depresie și schimbări ale stărilor de spirit, astfel crează un mediu engativ. Însă, dacă este combinat cu alb, crează o imagine elegantă. Se potrivește oricărei încăperi, însă cu moderație.
Așadar, atunci când doriți să vă renovați dormitorul, cel mai bine ar fi să optați pentru verde, mov, roz sau albastru și să evitați galbenul. Încercați portocaliul, o culoare prietenoasă, în zonele publice ale casei, iar albastrul în birouri, pentru a spori productivitatea și inteligența.