Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Clujul a ajuns pe harta Europei în ceea ce privește prețul chiriilor

Clujul a ajuns pe harta Europei în ceea ce privește prețul chiriilor

În ultima perioadă, chiriile din Cluj au crescut foarte mult. Această cauză putem spune că se datorează creșterii salariilor, a numărului de studenți străini, creșterea cererii pe piața imobiliară dar și a turismului crescut din ultima vreme.

În urma unui studiu de piață, putem observa prețurile chiriilor din diferite orașe ale Europei, comparativ cu cele din Cluj.

Oslo, Copenhaga, Stockholm

Prețul chiriilor în cadrul orașului depășește 900 Euro (apartament cu o cameră), prețului unui apartament cu 3 camere fiind între 1500 și 1900 Euro. Aceste prețuri mari se datorează și salariilor pe care aceștia le dețin, acestea fiind peste 300% mai mari decât la noi.

Viena

Cu o diferență majoră a salariului (cu 230% mai mari decât la noi), Viena dispune de prețuri rezonabile în ceea ce privește chiria. Prețurile apartamentulor variază între 350 și 500 de Euro.

Linz, Salzburg, Innsbruck.

Conform datelor de pe numbeo.com un apartament cu trei camere în afara centrului costă în jur de 990 Euro, iar în centru, 1.300 Euro.

Munchen

O garsonieră, în general, este cu +227% mai scumpă decât la Cluj, asta însemnând o medie de 900 de Euro/lună.

Berlin

În capital Germaniei, prețul unui apartament cu o camera variază între 450-800 de Euro. Există chiar și în Cluj astfel de chirii mari, chiar dacă salariul mediu este cu mult mai mic decât al germanilor.

Manheim

Având în vedere veniturile mari pe care le au aceștia, ne așteptam ca prețurile chiriilor să fie pe măsură, însă acestea nu depășesc cu mult prețurile din Cluj. Prețul unei garsoniere fiind cuprins între 350-550 Euro.

Geneva

Geneva depășește cu mult Clujul, un apartament cu o cameră fiind 1200 de Euro/lună, însă salariul mediu este de 751% mai mare decât la noi.

Lyon

Cea mai ieftină garsonieră e 417 Euro/lună. O camera într-un apartament de mai multe camere costă în jur de 300 - 400 de Euro.

Amsterdam

În minunatul Amsterdam, atât salariul minim pe economie, cât și prețul unei chirii este mai mari cu 320% decât la noi.

România

Cele mai scumpe chirii se găsesc la București, prețurile sunt cu 6% mai mari decât la Cluj, iar la Timișoara acestea sunt cu 21% mai ieftine, tot comparativ cu Clujul.

Sursă: nemutam.com

Related Posts

Apartamente de top - Locuințe cu personalitate

Apartamente de top - Locuințe cu personalitate

Te ținem la curent și în luna decembrie: îți dezvăluim cele mai deosebite ofertele de apartamente de închiriat din Cluj-Napoca. Imobilele inclu…

Read More
Noi oferte ale toamnei

Noi oferte ale toamnei

Deși toamna se grăbește să plece, lăsând loc minunatei ierni, a mai adus noi proprietăți de vânzare în portofoliul nostru.Primul popas îl f…

Read More