Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cele mai neobisnuite traditii de Paste

Cele mai neobisnuite traditii de Paste

 Filipine

Filipinezii catolici au un obicei ciudat în perioada Paștelui. Ca o pedeapsă pentru păcatele lor, participanții din cadrul unui eveniment public își biciuiesc spatele cu bețe de bambus și lame ascuțite, ca o formă de închinare. Umblănd pe jumătate dezbrăcați și desculți, efectuarea acestui act de auto-biciuire este menit să reproducă suferința lui Iisus și se crede că astfel este curățat sufletul și bolile sunt vindecate.

 Edil Agentie Imobiliara

Grecia

În Grecia, Paștele este sărbătorit într-un mod mai pozitiv. Masa tradițională are loc în sâmbăta Paștelui noaptea, iar la miezul nopții un foc de artificii marchează începutul Paștelui. După aceea, fiecare pleacă acasă pentru a se bucura de supa din stomac de miel, numită mayiritsa sau patsas, în timp ce restul animalului este prăjit pentru cină. Majoritatea insulelor grecești au tradiții speciale. In Insula Corfu, de exemplu, locuitorii aruncă vase de lut pe fereastră în sâmbăta Paștelui, iar o luptă epică are loc între cele două Biserici folosind rachete de artificii.

 Edil Agentie Imobiliara

Sevilia, Spania

Festivalul Săptămâna Sfântă, adică Semana Santa, din Sevilia, este unul dintre cele mai impresionante. Nazarenos sunt, probabil, membrii cei mai ciudați ai festivalului, deoarece aceștia sunt îmbrăcați în veșminte bisericești, cu glugi foarte ascuțite. Cele mai bun locuri pentru vizionarea procesiunii sunt Catedrala din Sevilia și Palatul Episcopului, pentru etapele finale ale traseului, chiar dacă va tebui să vă treziți devreme.

 Edil Agentie Imobiliara

Bermuda

Mâncarea și zmeul sunt prioritățile weekend-ului de Paști în Bermuda. În Vinerea Mare, localnicii din întreaga insulă privesc zmeii realizați manual de copii. Aceștia sunt de multe ori imenși și multicolorați. Aparent, această tradiție a început atunci când un profesor britanic a realizat un zmeu pentru a arăta copiilor ridicarae Domnului la Cer.

Edil Agentie Imobiliara

Texas, SUA

Locuitorii orașului Texas realizează focuri în Duminica Paștelui. Acestea sunt menite să comemoreze un tratat de pace cu indienii Comanche, care a fost semnat în 1847. O poveste populară spune că flăcările sunt realizate de iepurașul de Paște, deoarece sunt utilizate pentru vopsirea ouălor.

Edil Agentie Imobiliara

Germania

Satul bavarez Oberammergau este cunoscut pentru două lucruri: sculpturile în lemn și Piesa Patimilor, un spectacol special care descrie procesul și moartea lui Hristos. Locuitorii din această piesă îi mulțumesc Domnului pentru că i-a cruțat de ciumă, care amenința satul în anul 1633. În schimbul salvării lor, liderii religioși din Oberammergau i-au promis lui Dumnezeu că vor realiza această piesă o dată la zece ani. Efectuat șapte zile pe săptămână din Mai și până în Octombrie, spectacolul durează șase ore și implică aproape jumătate din populație. Va trebui să așteptați până în 2020 pentru următorul spectacol.

Edil Agentie Imobiliara

Vatican, Italia

În Vinerea Mare, mulțimea de credincioși care vin în Piața Sf. Petru sunt așteptați cu spectacole cu tematică medievală, o reconstrucție a Nașterii și o reconstituire a vieții lui Iisus, inclusiv până la crucificare. Apoi, în duminica Paștelui, însuși Papa ține liturghia de la balconul Bazilicii Sf. Petru. Biletele sunt gratuite, însă limitate.

Edil Agentie Imobiliara

Indonezia

Misionarii portughezi și oalndezi au adus creștinismul în insulelel din Indonezia, în secolul al 16-lea. De atunci, Paștele a fost sărbătorit cu reconstituirea răstignirii. Tinerii băieți sunt legați în mod public pe cruci din lemn în întreaga țară, în timp ce oamenii defilează pe străzi cu statui ale Fecioarei Maria și ale lui Hristos. Rolul principal este foarte căutat și este o onoare să deții rolul lui Isus.

Edil Agentie Imobiliara 

 

Related Posts

Craciunul in jurul lumii

Craciunul in jurul lumii

Deoarece sarbatoarea Craciunului este probabil cea mai frumoasa si imbucuratoare sarbatoare crestina, va invitam sa descoperim impreuna cum se sarbato…

Read More
Craciunul in locuintele moderne

Craciunul in locuintele moderne

Sarbatorile de iarna se apropie. Decoratiunile traditionale de Craciun sunt primitoare si inspira un aer cald, dar poate nu sunt potrivite pentru cei …

Read More