Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Ce trebuie sa facem pentru a preveni dezastrul dupa inundatie

Ce trebuie sa facem pentru a preveni dezastrul dupa inundatie

Desi omul este neputincios in fata dezastrelor naturale, atunci cand vine vorba de inundatii acesta se poate proteja de ele intr-o anumita masura. E important ca atunci cand esti intr-o situatie de urgenta sa nu te panichezi si ar fi ideal sa ai o minima pregatire a locuintei inainte de producerea efectiva a evenimentelor, astfel urmarile grave pot fi diminuate considerabil.

Noi va spunem cateva modalitati de a preveni astfel de incidente. Ce trebuie sa facem inaintea inundatiilor?

In momentul in care sunteti pe punctul de a cumpara o locuinta, sau a o inchiria sau a o construi, asigurati-va ca nu este intr-o zona in care ar putea aparea inundatiile. Daca se intampla ca imobilul sa fie intr-o zona inundabila, asigurati-va ca gardul si portile imprejmuitoare pot fi usor de ermetizat cu saci cu nisip. Este bine sa va aprovizionati din timp cu saci si nisip. O pompa cu motor pe combustie, ar fi utila pentru pastrarea apei in afara proprietatii.

Este bine sa informati autoritatile locale si comunitatea despre faptul ca locuinta dumneavoastra este usor inundabila, astfel versantii sa fie impaduriti. Padurile retin apa din precipitatii mai mult timp, fixeaza terenul si astfel scade riscul alunecarilor de teren.

Ar fi indicat sa fiti intotdeauna informati in privinta situatiei meteorologice si hidrologice, astfel daca exista riscul de inundatie sa fiti pregatiti dinainte.

Asigurati-va locuinta si bunurile. O asigurare nu previne inundatia sau pagubele ce urmeaza dupa aceasta, insa e un ajutor pentru a va relua viata normala.

Ce e bine sa faceti in timpul inundatiilor?

Incercati pe cat posibil sa limitati efectele inundatiei asupra locuintei, mobilizati comunitatea in a inalta baraje in calea apelor. Daca autoritatile decid ca zona sa fie evacuata, asigurati-va ca sunteti mereu cu familia dumneavoastra si ca va pastrati calmul. Fiti in permanenta informati asupra situatiei. E foarte important sa inchideti reteaua electica si cea de apa, sau gaze pentru a nu va confrunta cu accidente si mai grave.

Dupa inundatii asigurati-va ca nimeni din familia dumneavoastra nu foloseste sursele de apa contaminate. Ar fi util sa va achizitionati un filtru de apa. Incercati sa va sprijiniti pe ajutorul comunitatii pentru a inlatura efectele inundatiilor. In urma inundatiilor apar cadavre de animale, apa contaminata, sau alte surse de poluare ce trebuiesc neaparat indepartate, pentru a nu se produce epidemii.

Este foarte indicat sa va documentati indeaproape atunci cand locuiti intr-o zona cu astfel de riscuri, dar nu va alertati, cu putina grija si rabdare toate aceste lucruri pot fi prevenite.

Related Posts

METODE …de a cauta un apartament de cumparat/inchiriat de acasa

METODE …de a cauta un apartament de cumparat/inchiriat de acasa

 Aceste 4 metode vă oferă siguranță și vă oferă posibilitatea să continuați realizarea dorinței de a cumpără sau închiria locuința la …

Read More
CATEVA MODURI DE A SCHIMBA PLICTISEALA DIN PERIOADA DE IZOLARE , INTR-O STARE DE BINE!

CATEVA MODURI DE A SCHIMBA PLICTISEALA DIN PERIOADA DE IZOLARE , INTR-O STARE DE BINE!

Fie că lucrezi de acasă, fie că ai grijă de cei mici, plictiseala nu întârzie să își facă simțită prezența și treci prin tot felul de s…

Read More