Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Ce parfum are casa ta?

Ce parfum are casa ta?

Stiati ca fiecare dintre noi purtam un anumit miros, un parfum unic ce se gaseste doar în noi, o amprenta pe care o lasam si care nu poate sa fie reprodusa de catre nimeni? Acelasi lucru se întâmpla si cu casele.. De câte ori vi s-a întâmplat sa spuneti: asta miroase a acasa! Sau: asta imi aduce aminte de copilarie, e mirosul bunicii, e mirosul de august din curtea de la tara..

Se întâmpla un fenomen extrem de interesant si anume casa în care locuim aduna cu grija toate miresmele noastre, pastreaza cu strictete aroma mâncarurilor, nu face abstractie de parfumurile pe care le folosim din comert;  le aduna pe toate, le rumega si le mesteca de-a lungul anilor ca în final sa se nasca acel miros ce poarta numele de: casa. Un miros pe care nu-l mai regasim nicaieri si care exista numai acolo.

Ce vrem de fapt sa evidentiem este unicitatea cu care suntem înzestrati: Fiecare dintre noi este unic, este „altfel”, fiecare se naste cu amprenta pesonala, cu mirosul caracteristic, cu suma de calitati si defecte special create pentru un anumit om. În momentul când am ajuns pe deplin constienti de acest lucru nu ne ramâne decât sa ne bucuram de viata în propria maniera.

Tema centrala a acestui articol este: îndrazneste, iesi din tipare!  Astfel, ne-am gândit sa venim cu câteva idei care sa va aminteasca de lucrurile pe care le puteti face „altfel”, pe care nu le gasiti la supermarket, care nu stau in categoria: fabricat la serie, ci stau în capacitatea dvs. de a crea lucrurile,  în îndrazneala de a cumpara obiecte-unicat, hand-made, decoratiuni nemaivazute si nemaiîntâlnite, în a face din propria casa  - propriul atelier al sufletului.

Unul din elementele centrale într-o casa este – masuta de cafea. Desi, aparent aceasta piesa de mobilier este lipsita de importanta, functia ei este foarte clara si precisa, ceea ce o face sa fie un element decorativ cu mare greutate în ambientul casei dvs. Masuta de cafea aduna zilnic oamenii cei mai dragi lânga noi, însufleteste discutiile, ne relaxeaza atunci când resimtim stresul de zi cu zi iar evadarea ne-o gasim în bautul unei cesti cu ceai sau cafea. Masuta de cafea trebuie sa aiba un loc de cinste în casa noastra, de aceea va propunem niste modele „un pic altfel” ca sa va inspire si mai mult:

Mizam foarte tare pe dorinta fiecaruia de a se exprima liber, incluzând aici si alegerile pe care le facem în amenajarea casei în care locuiti. Nu uitati ca nimic nu se arunca, totul se transforma, astfel puteti sa reconditionati vechi piese de mobilier care cu timpul s-au demodat si nu mai au nicio valoare estetica. De aceea, puteti revopsi orice lucru în culorile care va inspira, puteti sa reîntrebuintati obiectele aparent nefolositoare si sa reinventati „roata”. Casa dvs. va capata un aspect nou, interesant, fresh si cel mai important se va îmbogati cu o alura care nu se va regasi în nicio alta casa.

Împrumutati din natura, din lucrurile care va înconjoara, din tot ceea ce va confera o stare de bine. Extrageti si extrapolati: faceti-va din hobby-uri piese de mobilier, aduceti-le concret în viata dvs. astfel încât acestea sa stea marturie despre cine sunteti sau cine vreti sa deveniti.

Oricine va trece pragul, intra involuntar în intimitatea casei dvs. Aceasta trebuie sa reflecte personalitatea, spiritul, unicitatea cu care ati fost nascuti. Lasati sa se vada daca sunteti melomani, cautatori, copii, romantici, spirituali. Construiti totul în jurul vostru, astfel încât casa în care locuiti sa fie in concordanta cu cine sunteti cu-adevarat.

În încheiere, nu uitati ca toate se aduna catre un tot-unitar. Gasiti-va „parfumul”, cu care sa va identificati si pe care sa-l recunoasteti ca

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More