Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Ce aduce nou toamna anului 2015 in amenajarile interioare?

Ce aduce nou toamna anului 2015 in amenajarile interioare?

 

In primul rand trebuie spus ca tema generala in designul anului 2015 a fost imbinarea modernului cu clasicul si retro-ul. Un mare accent s-a pus si pe personalizarea locuintei cu elementele unice, interesante care ne reflecta. Am fost indemnati sa refolosim sau sa reciclam materiale pe care le avem deja pentru o locuinta individualizata si originala. Sezonul toamnei nu a schimbat aceasta tendinta si aduce doar in caminul nostru culorile si atmosfera specifica, atat de dragi noua.


1.Culorile anului 2015
 

Tonurile de albastru domina de ceva timp si la fel a fost si in anul 2015. Dintre acestea distingem albastrul grecesc si turquoise-ul. Pe langa albastru, au fost folosite si combinatiile de alb si negru in tonuri "moi", griul si bejul. Nu au fost uitate nici culorile pastelate cum sunt rozul, verdele de palmier, movul sau portocaliul asfintitului de soare. Mesajul era o locuinta amenajata in culori compatibile si cu accente vibrante care sa surprinda. Toamna aduce nou culorile specifice cum sunt bronzul, auriul, si maroul dar in combinatie cu verde.

1
3

 

2. Materiale


Nu este o mare surpriza faptul ca designerii de interior au preferat lemnul rustic ori in culori deschise sau lemnul exotic., metalul si piatra - granitul si marmura. Marmura alba si granitul in special sunt vedetele toamnei acestea precum si lemnul vopsit in gri. Metalul este utilizat cu grija in componenta mobilierului pentru a evita aspectul vulgar si interesant ca se sugereaza folosirea robinetelor, chiuvetelor etc colorate in auriu.

2
3. Etnicitate


In locuintele anului 2015 intalnim elemente etnice iar toamna nu face exceptie. Acestea pot fi covorase din fibra, decoratiuni si orice altceva va trece prin minte. Si nu va ganditi doar la etnic in stil romanesc.

8
4. Tapetele au revenit la moda


Peretii albi sunt banali si ni se recomanda fie colorarea acestora fie aplicarea de tapete cu modelele florale sau exotice, dupa cum va plac. Design-ul floral il puteti adopta si in ceea ce priveste mobilierul.

 

7
5. Blanurile pot fi eco


 

Credeati ca blanurile sunt destinate doar pentru podele? In design-ul interior din 2015 intalnim blana si pe jos si in componenta scaunelor sau pe pat ori pe pereti. Pentru ca ne dorim sa fim mai eco putem incerca blanurile artificiale.

 

6
6. Natura in caminul nostru

Cineva scria la inceputul anului ca in 2015 vei intalni locuinte in care nu vei stii daca esti in interior sau afara. Poate exagera putin dar un trend important in 2015 este aducerea naturii in locuintele noastre prin aranjamente cu fantani, plante, pereti din sticla, insertii din piatra naturala si prin alte design-uri artistice. Toamna nu face exceptie.

 

5

In concluzie, design-ul interior al anului 2015 a urmarit

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More