Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cateva semne ca esti pregatit sa iti cumperi o casa

Cateva semne ca esti pregatit sa iti cumperi o casa

Realizarea exacta a momentului in care esti pregatit sa fi proprietarul casei in care locuiesti nu este intotdeauna un pas simplu. Astfel, trebuie sa sti ca exista cateva semne care indica foarte bine daca este momentul adecvat sa iti cumperi propria casa. Asadar, esti pregatit sa faci acest pas daca:cu-1-milion-de-dolari-poti-cumpara-cea-mai-cunoscuta-casa-bantuita_size6

1.Piata imobiliara iti este familiara. Daca deja ai consultat piata si urmaresti casele care sunt puse la vanzare in cartierul tau preferat, inseamna ca ti-ai facut o imagine realista despre cat costa o casa. Daca, pe de alta parte, visezi la o casa mare despre al carei pret nu sti prea multe inseamna ca trebuie sa astepti putin pana esti familiar cu piata imobiliara din zona ta.

2.AI bani pentru avansul locuintei precum si pentru costurile necesare incheierii tranzactiei. Avansul este de obicei un procent din valoarea locuintei, care difera in functie de planul de finantare pentru care optezi. Costurile pentru inchierea tranzactiei constau in taxe, impozite si costuri de finantare care de obicei reprezinta intre 3% si 5% din costul final al tranzactiei. De obicei, atunci cand iau legatura cu un agent imobiliar,cumparatori primesc o lista detaliata despre costurile pe care trebuie sa le efectueze.

3.Stii exact cat iti poti permite si sti de asemenea care sunt cheltuielile aditionale intretinerii unei locuinte. Acestea reprezinta costuri ale asigurarilor locuintei, facturile de utilitati sau costurile de intretinere a locuintei pe care esti pe cale de a o cumpara.

4.In ultima perioada nu ai facut nici o achizitie costisitoare. Daca, spre exemplu, ti-ai cumparat de curand o masina iti va fi mult mai greu sa obtii un credit bancar. IN plus, chiar daca il vei obtine este foarte posibili sa intampini dificultati in ceea ce priveste plata ratelor bancare.

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More