Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Casele-oglinzi realizate de Peter Pichler Architecture

Casele-oglinzi realizate de Peter Pichler Architecture

Un italian din tinutul muntilor de dolomita, aflat in aproprierea orasului Bolzano si-a pus in gand sa construiasca pe terenul sau un resort modern pentru turisti. A angajat o achipa de architecti de la compania PETER PICHLER  si le-a pus in vedere trei mari cerinte: turistii sa beneficieze de apartamente total autonome de restul proprietatii iar in acelasi timp sa se  poata bucura la maximum de timpul petrecut in zona rurala fara ca intimitatea si nevoia de discretie a lor  si a proprietarului – care locuieste intr-o casa de tara din anii 60 – sa fie perturbate in vreun fel.

1

Ceea ce au realizat arhitectii a fost o casa a oglinzilor cu un aspect ultra-modern dar care raspunde si celorlalte doua dorinte ale clientului. Casa este de fapt formata din doua unitati, cu forme si dimensiuni  usor diferite, iar in cadrul fiecareia se afla cate un apartament compartimentat intr-un living si bucatarie, dormitor, baie si pivnita pentru depozitare. Fatadele sunt in mare parte facute din sticla reflectorizanta, care creeaza senzatia de confundare cu mediul. Din anumite unghiuri, aproape nu realizezi existenta unei constructii.

Soarele si aerul curat al naturii sunt aduse in casa prin peretii de sticla si prin geamurile instalate in tavanul dormitoarelor. O piscina incadreaza intr-o parte casa cu un design in linii curvilinii si structura de aluminiu. Turistii mai beneficiaza si de parcare privata si evident de toate utilitatile si aparatele electrocasnice necesare. De curiozitate , ne-am uitat si cam care ar fi costul unei zile petrecute in aceasta casa a oglinzilor si am aflat ca pana in trei nopti rezervate pretul este de 200 EUR pe noapte, urmand ca din ziua a patra sa scada la 150EUR.  Iar de la doua persoane in sus se mai adauga inca 50 EUR pentru fiecare, maximul fiind de 4 persoane intr-un apartament. Nu este tocmai ieftin dar daca va doriti aceasta experienta, mentionam sursele acestui articol si a imaginilor - www.peterpichler.eu si  www.mirror-houses.com.

23

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More