Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Case ieftine, durabile si construite rapid? Exista, dar nu se potrivesc oricui

Case ieftine, durabile si construite rapid? Exista, dar nu se potrivesc oricui

6_DSCF0001Tu te-ai gandit ce fel de locuinta iti doresti? Ieftina, durabila, rapid de construit?

In principiu, este posibil sa obtii toate aceste lucruri, dar trebuie sa stii ce materiale sa folosesti. Casele nu trebuie sa raspunda doar nevoilor familiei ce le vor locui, ci si sa fie adaptate zonei in care vor fi construite. In general, caramida este votata de constructori drept cea mai buna alegere iar lemnul, drept cea ieftina.

Casa nu trebuie sa raspunda exclusiv nevoilor familiei care o va locui, ci si zonei in care va fi amplasata. Proiectele care se potrivesc perfect caselor de la oras ar putea reprezenta un pericol pentru cei care locuiesc in mediul rural. Tocmai de aceea, constructorii implicati in proiect recomanda materiale de constructie diferite pentru fiecare caz in parte. Pentru locuintele amplasate in oras, materialele indicate sunt in primul rand caramida, apoi BCA si, in cele din urma, lemnul. In mediul rural insa, este necesara o atentie sporita la zona in care va fi amplasata constructia. Aceasta dicteaza materialul. Pentru zonele cu risc seismic, casele de lemn si caramida sunt cele mai potrivite. BCA mai putin. Daca este o zona cu risc de inundatie, atunci sunt indicate caramida sau BCA-ul, spun specialistii.

Asemenea opinii sunt puternic disputate de firmele care incearca sa familiarizeze romanii cu avantajele unei case de lemn. Cei care vand aceasta tehnologie spun ca structurile de lemn nu doar ca rezista in timp la fel de bine ca si cele conventionale, dar sunt si mult mai avantajoase in viata de zi cu zi. Casele pe structura de lemn sunt foarte eficiente,din punct de vedere energetic: vara este racoare, iarna este cald iar facturile sunt mai mici. In plus, acestea sunt ecologice, pentru ca folosesc materiale naturale, iar acest lucru le face mai sanatoase.

Case montate intr-o singura zi, care promit sa te tina o viata

Adesea, casele de lemn sunt prefabricate si se monteaza rapid, fara deseurile care apar in urma unei constructii pe structura clasica. in cazul constructiilor de tip lego, cu suprafete mici, se poate face montajul intr-o singura zi. in alte cazuri, poate dura cateva saptamani. in plus, sunt si mai ieftine decat casele clasice. Romanii au inceput sa se acomodeze cu ideea caselor case-lemn_harghitade lemn facute pentru a locui in ele, nu pentru vacanta. Cu toate acestea, clientii opteaza in numar covarsitor pentru BCA sau caramida. Romanii s-au atasat foarte mult de constructiile conventionale, de beton si caramida. Le place ideea de eco, dar celor mai multi le este teama sa isi faca si o casa in acest spirit. Cred ca acest lucru s-a intamplat din cauza reclamelor. Uneori, oamenilor li s-a repetat prea mult timp ca betonul si caramida sunt cele mai sigure metode pentru a-si construi o casa.

Eficienta energetica este, de asemenea, un subiect controversat. Unii constructori sunt de parere ca, daca au golurile umplute cu aer, caramizile sunt cele care izoleaza mai bine locuinta. Altii sustin ca BCA-ul sau lemnul fac acest lucru. Exista chiar si studii care sa demonstreze aceste teorii. Peretele din BCA a izolat cel mai bine, avand o temperatura exterioara de 23 de grade Celsius. Indeaproape a fost cel de caramida, care a avut o temperatura de 26 grade. Cel din boltari a ajuns la 35 de grade, iar cel de geam termopan a urcat la 45 de grade. Orice metoda de constructie ar alege clientii, specialistii recomanda si folosirea termoizolatiei exterioare.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More