Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și despre cartierul Grigorescu, Gheorgheni, Zorilor și multe altele.

Gruia se află printre cartierele vechi și cu renume ale Clujului!

Istoria acestui cartier este strâns legată de Cetatea ridicată încă din vremea Habsburgică. Parcul și colina cetății sunt zone în care turiștii, dar și locuitorii Clujului își petrec timpul liber și se pot bucura de panorama orașului. Este locul ideal în care te poți retrage împreună cu prietenii sau familia după o săptămână încărcată sau unde poți merge la o întâlnire în doi.

Un alt punct istoric al cartierului îl reprezintă Strada Racoviță. Aici găsim o bogăție arhitecturală oferită de casele  impunătoare ale secolului al XIX-lea. Continuarea străzii, formează ,,intersecția celor 7 străzi,, cunoscută și considerată intersecția cu cele mai multe străzi din Europa.

De interes mai ales pentru studenții care doresc să locuiască în chirie în Cluj Napoca este și Facultatea de Litere și Facultatea Business. Cererea  garsonierelor sau apartamentelor în zona Gruia a crescut din ce în ce mai mult și din acest motiv. Tinerii reușesc să readucă zona și cartierul istoric, ,,în zilele noastre,, și să-i ofere un aer de ,,nou,,.
 

Închiriere apartament cu 2 camere în Gruia – 400 €

Închiriere 7 camere în Gruia – 1800 €


Citește și despre Cartierul Central - Student, caut chirie

Related Posts

4 informații utile pentru chiriași

4 informații utile pentru chiriași

Ești din afara Clujului și dorești să-ți continui studiile aici? Ai vrea să locuiești singur sau cu prietenii? Iată câteva lucruri pe ca…

Read More
Cartierul Someșeni – Student, caut chirie

Cartierul Someșeni – Student, caut chirie

Cartierul Someşeni din Cluj-Napoca este o locaţie veche, atestată documentar din secolul XIII, mai precis din 1280, sub denumirea germană de Mikel…

Read More