Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Bucatarie mica? Nici o problema!

Bucatarie mica? Nici o problema!

Bucataria este locul in care ne petrecem mare parte din timp si probabil este cel mai plin de viata spatiu al locuintei noastre. Gatim, stam la o `sueta` cu prietenii, devenim creativi, ne jucam cu copiii etc. De aceea, trendul actual este de a imbina bucataria si living-ul intr-un singur spatiu deschis, pentru un mediu al comunicarii libere si diverse.

Insa nu beneficiem de fiecare data de un spatiu deschis sau de o bucatarie mare si trebuie sa ne inghesuim in cativa metrii patrati. Nici o problema totusi, sunt solutii de amenajare eficienta si pentru o bucatarie mica. In continuare, va transmitem cateva dintre acestea.

  • Pereti si mobilier in aceeasi culoare

Cea mai sigura si simpla modalitate prin care putem creea impresia unui spatiu mai mare este sa alegem piese de mobilier in aceeasi culoare ca si a peretilor, chiar daca in tonuri diferite.  Albul reflecta lumina si induce senzatia de marire a spatiului iar dulapurile de culoare alba se vor pierde in fundalul peretilor. Iar daca acesta a devenit prea banal pentru noi ne putem vopsi mobilierul si peretii in albastru-argintiu, verde sau in nuante de alb-negru spre exemplu.

12
  • Dulapuri suspendate

Dulapurile, suporturile sau carligele suspendate evident economisesc spatiu iar intr-o bucatarie mica trebuie sa folosim fiecare coltisor.

32
  • Usi glisante

Usile glisante ne permit accesul facil in bucatarie si ofera o mai mare deschidere spatiului. Putem chiar si renunta la usi de tot.

  • Gresie si faianta in culori deschise

Alegeti culori cât mai deschise pentru gresie si faianta si încercati sa jonglati cu acestea pentru a crea impresia unui spatiu mai mare. Culorile cele mai potrivite în acest sens ar fi: albul, cremul, bejul, dar puteti opta si pentru combinatii dinamice, cum ar fi: alb-verde deschis, alb-bleu.

4
  • Mobilier multifunctional

Alegeti mobilierul multifunctional, cum ar fi, o masuta multifunctionala care se poate plia sau se poate transforma într-o masuta de cafea sau chiar într-un birou. Integrati aparatele electronice si electrocasnice specifice bucatariei în mobilier pentru a economisi spatiu.

Designerii sugereaza si folosirea unei mese cu o suprafata mai mica, dar inalte sau unui blat de bucatarie asezat tot pe picioare inalte.

56

  • Oglinzi

Oglinzile sau suprafetele reflectorizante `pacalesc` ochiul si induc impresia de spatiu si pot inlocui geamurile de sticla a dulapurilor.

  • Lumina naturala

Lumina, in special cea naturala, pune in valoare orice spatiu. O bucatarie mica cu atat mai mult. Daca beneficiati de o fereastra destul de mare alegeti o perdea sau o draperie care sa permita soarelui sa patrunda cât mai mult în încapere. Daca nu, asigurati-va ca beneficiati de o iluminare electrica cat mai buna.

6

Doriti sa invitati primavara in bucataria dumneavoastra? Culoarea verde este o `momeala` sigura. De asemenea, puteti dedica un coltisor naturii, unde sa asezati plante decorative ori o vaza cu flori si un cosulet vesel cu fructe.

6789

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More