Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Biblioteca pentru copii. Sugestii de amenajare

Biblioteca pentru copii. Sugestii de amenajare

Stim cu totii ca cei mici reactioneaza doar la obiectele care ii imbie la joc si veselie. Astfel, daca iti doresti sa ii inspiri copilului pasiunea pentru lectura, trebuie sa amenajezi un spatiu potrivit, exact pe gustul lui. Culorile sunt o atractie pentru copilasi dar asta nu inseamna ca trebuie sa iti transformi locuinta intr-un curcubeu. Putin culoare nu strica, insa altele sunt principiile care il vor face pe cel mic sa isi iubeasca biblioteca.

imagesIn primul rand , trebuie sa stii ca biblioteca nu trebuie sa fie neaparat o serie de rafturi. Ca sa perceapa si lectura ce pe o joaca, de ce sa nu asezi cartile intr-un cufar precum cel pentru jucarii? In asa fel, cartile de orice fel vor fi mai atractive pentru el.

In al doilea rand, acorda mare atentie detaliilor. Desigur, o culoare vesela va fii astractiva, dar este posibil ca dupa un timp cel mic se va plictisi. O varianta mai potrivita este sa amenajezi biblioteca ca si o sursa de aventura cu sertare ascunse si forme dinamice, care ii vor stimula imaginatia.

In continuare, psihologii spun ca trebuie sa alegi mobilier special pentru cei mici. O biblioteca inalta, clasica, unde cartile sunt aranjate perfect nu va fi nicidecum o atractie pentru copil. Astfel, cea mai potrivita solutie este sa gasesti un spatiu unde sa poti amenaja o biblioteca accesibila, de unde sa isi poata lua singur cartile.biblioteca-main

Aranjeaza cartile si manualele in asa fel incat sa fie la vedere. Astfel, va fi mai simplu pentru copil sa isi dea seama ce cauta si unde se afla fiecare tip de carte sau manualele pentru scoala.  Incearca sa nu impui reguli precum in bibliotecile celor mari, cum ar fi carti aranjate dupa stil sau autor. Putin dezordine controlata va fii o alta atractie pentru el.

thumb_540_x_360_59593-1

In final, trebuie precizat faptul ca cei mici iubesc sa stea pe jos. Poate ca in prima faza te vei gandi sa ii cumperi un scaun pentru lectura,insa nu te grabi! Observa mai intai cum ii place sa stea cand se joaca si incearca sa ii amenajezi aceleasi conditii si pentru citit. Cei mici se plictisesc sa stea pe scaun; astfel, isi va pierde foarte repede si interesul pentru lectura!

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More