Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Atunci cand stii ce cauti, e mai usor sa alegi...

Atunci cand stii ce cauti, e mai usor sa alegi...

“I know I’m searching for something
Something so undefined
That it can only be seen
By the eyes of the blind
In the middle of the night.”

 Billy Joel: The River Of Dreams

Cautam. Probabil chiar acum jumatate din populatia lumii cauta ceva. Poate un drum mai bun pe care sa paseasca, poate o vorba buna, poate un zâmbet încurajator, poate un apartament de închiriat, poate o oferta la mall, poate un catelus ratacit, sau… poate macar cuvinte cheie în Google.
apartament inchirieri
Si, de cele mai multe ori rezultatele nu ne multumesc.  Cautam iar si iar…

Versurile lui Billy Joel pot fi cu adevarat captivante. Cautam adesea something so undefined,ceva atât de neclar, atât de transparent  încât pare invizibil, intangibil, inexistent chiar.

Sau dimpotriva. Cautam ceva atât de rigid, atât de bine conturat, atât de strâns legat de un tipar, atât de bine fotografiat în mintea noastra încât nu mai facem altceva decât sa scanam cu privirea în jurul nostru în speranta gasirii unor imagini care sa se suprapuna perfect, în marime naturala si cu zero distorsiuni cromatice…

Si în acest caz – nimic surprinzator – calea aurita e tot mult laudata cale de mijloc. Altfel spus, sa stii ce cauti dar sa lasi loc si „elementului surpriza”. Nimic mai simplu (?).

Poate vi se pare un pic nepotrivit sa gasiti aceste rânduri scrise într-un blog imobiliar. Dar cautarea unui apartament (de cumparat sau de închiriat) poate deveni o adevarata prolema, o sursa suplimentara de stres. Dupa ce ai vazut 3-4 apartamente ai impresia ca nu o sa te poti hotarî niciodata, o mie de dileme creeaza un carusel în mintea ta:

-          „îmi place cartierul x dar în cartierul merg zilnic la serviciu… ”

-          „un apartament într-o constructie noua are o compartimentare moderna dar cladirile vechi sunt mai bine pozitionate în oras…”

-          „apartamentul pe care l-am vazut ieri avea un pret mai bun, dar acesta are ferestre mai mari prin care lumina naturala se revarsa frumos…”

-          „mobilat sau nemobilat?”

-          „poate e prea mare pentru mine apartamentul acesta…”

-          „atâtea oferte, atâtea feluri de apartamente, atâtea usi metalice, atâtea perdele colorate! cum sa aleg? ce sa aleg? cât sa investesc?…”

Stop.

Haideti sa încercam sa vedem care sunt trasaturile cele mai importante pe care le cautam la un apartament.

În primul rând, un apartament cumparat sau închiriateste destinat locuirii, o sa devina „acasa”. Trebuie sa va placa. Atmosfera vi se pare potrivita sau ati observat un detaliu minuscul care v-a reamintit de o locuinta mai veche. Sau nu aveti nici un motiv concret. Nu trebuie sa cautati explicatii. Daca va place îl puteti transforma în locuinta ideala.

În al doilea rând trebuie sa vi se potriveasca. Sa aiba numarul de camere de care aveti nevoie, sa fie aproape de locul de munca sau de o anumita scoala, sa aiba parcare sau garaj daca aveti masina personala, sa fie mobilat daca doriti sa va mutati imediat, sa se încadreze în limita de pret pe care ati stabilit-o, etc.

Prima conditie tine numai de preferintele personale, pentru a doua trebuie sa gasesti doar agentul imobiliar potrivit!

Atunci când stii ce cauti si vrei sa gasesti, cautarea e usoara.
 

—————————————
Autor: Ana-Maria Juhász

Related Posts

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Cartierul Gruia - Student, caut chirie

Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

Read More
Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

Read More