Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Amenajeaza si tu o gradina frumoasa si multifunctionala!

Amenajeaza si tu o gradina frumoasa si multifunctionala!

Gradina este o parte exterioara a casei foarte importanta. Aceasta trebuie sa fie una un functionala si nu in ultimul rand un spatiu care sa surprinda prin frumusetea sa. Asadar, reproiecteaza-ti gradina in cazul in care simti ca aceasta nu este atat de practica pe cat vrei. Iata cateva idei care te pot ajuta in acest sens:

1. Gradina cu semineu in aer liber

O idee de efect care ar putea schimba total aspectul gradinii tale este instalarea unui semineu in cadrul acesteia. Accesta este foarte util, este feng shui, deoarece nu numai ca va crea un decor spectaculos, dar este si un bun remediu de relaxare si destresare. Astfel, gradina ta va avea inca o functie importanta si foarte utila pe langa frumusetea vegetatiei. Mai mult , iti poti invita prietenii la tine iar dupa-amiezile libere vor capata o alta aura.

2. Gradina terasa

Una dintre cele mai practice idei pentru amenajarea unei gradini superbe este aceea a includerii unei terase. Aceasta trebuie sa fie separata de cladirea principala a casei tale. De asemenea, aceasta poata fi amenajata atat direct pe iarba, cat si pe un pavaj din piatra, care sa o separe de restul decorului verde. Totodata, poti amplasa in gradina un foisor, pe care sa il folosesti pe post de terasa. Acesta va infrumuseta considerabil aspectul gradinii tale. In plus, o terasa cu punte simpla, facuta din lenm de esenta tare nici nu te va costa foarte mult.

3. Gradina exotica sau salbatica

O gradina minunata are nevoie in primul rand de un peisaj frumos. Asadar, daca te-ai plictisit de aspectul gradinii tale si vrei putina animatie, poti crea un peisaj salbatic, cat mai exotic, cu plante native, care vor crea un decor fabulos in gradina ta. Alege soiuri de plante cat mai inedite, care sa te lase fara respiratie inca de la primul impact vizual prin frumusetea lor. Varietatea de plante cu care ti-ai amenajat gradina va fi o adevarata delectare pentru privirea oricui. Alaturi de aceste plante uimitoare, poti amenaja si cateva alei din piatra, pe care sa le luminezi cu spoturi si felinare pe margini, pentru a crea o atmosfera de vis, desprinsa parca din cele mai romantice filme de dragoste.

4.Gradina cu parau

Un teren cu drenaj prost iti poate crea probleme in amenajarea curtii. Daca te afli in situatia asta si ai norocul ca panza freatica sa fie aproape de suprafata, transforma necazul in bucurie amenajand un parau. Dupa ce vei stabili locul pentru albia micului parau decorativ, apuca-te de sapat (desi, ti-ar fi mai usor sa aduci un excavator) si apoi intareste si decoreaza marginile albiei cu pietre si bolovani printre care se va scurge apa.

Sunetul apei o sa fie extrem de relaxant dupa o zi lunga la serviciu. In plus, acesta va racori atmosfera in gradina casei tale atunci cand temperaturile ridicate ale verii vor incepe sa fie deranjante.

Related Posts

Amenajarea unei bucatarii mici

Amenajarea unei bucatarii mici

Având în vedere faptul că nu oricine și-ar permite achiziționarea unui apartament elegant, luxos și spațios, ne-am gândit să v…

Read More
Amenajeaza-ti o gradina pe peretii exterior ai casei

Amenajeaza-ti o gradina pe peretii exterior ai casei

Nimic nu este mai frumos decat viata la o casa care are curte si gradina! Astfel, te poti bucura zilnic de natura, de aerul curat si de frumusetea…

Read More