Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
7 lucruri la care sa fii atent la inchirierea unei case

7 lucruri la care sa fii atent la inchirierea unei case

high-definition-wallpapers-beautiful-house-cool-desktop-images-widescreenO casa inchiriata nu e o locuinta definitiva, dar nu-i mare lucru sa tii cont de cateva aspecte, in cazul in care vei sta acolo chiar si numai pentru jumatate de an. In primul rand trebuie sa fim atenti la zona in care este amplasata, dar sunt si alte aspecte esentiale:

 Accesul la proprietate e important

 Locuinta pe care o inchiriezi trebuie sa fie cu acces la mijloc de transport, sa nu fie poluata sonor, iar accesul sa nu fie sub nicio forma mediat de casa sau terenul altcuiva din vecinatate. In plus, este important sa avem liber acces la imobil deoarece salvam timp destinat altor activitati mult mai utile.

Daca totul functioneaza, toti sunt fericiti

In cel de–al doilea rand utilitatile trebuie sa fie functionale. Nimeni nu-si doreste sa inchirieze o casa in care masina de spalat sau baia sa fie disfunctionale si chiriasul sa fie nevoit sa le repare din banii proprii. Iti doresti ca atunci cand intri intr-o casa sa primesti doar cheia, iar totul sa fie la parametri normali.

Contractul inainte de toate

Urmatorul pas este stabilirea detaliilor despre inchiriere. Redacteaza un contract in care drepturile si obligatiile fiecarei parti sa fie clar precizate asa incat sa nu ai surprize in cazul in care proprietarul doreste sa te dea afara sau refuza vehement sa-ti returneze garantia.

Prima discutie anunta inchirierea contractului

Prima discutie este un semn care iti indica multe atunci cand proprietarul este deschis, amiabil si are o atitudine pozitiva. Se observa de la prima conversatie daca proprietarul e disponibil sa faca concesii in anumite circumstante care sa-l avantajeze atat pe el cat si pe chirias.

Pozitionarea casei fata de structurile centrale

O  alta chestiune demna de luat in seama este ca imobilul care urmeaza a fi inchiriat sa aiba in apropiere parcare proprie, un bancomat, un magazin sau alte puncte de interes public.  Este vital in majoritatea situatiilor sa beneficiezi de serviicile orasului si sa nu pierzi timp pretios traversand o strada ca sa poti ajunge sa cumperi cele necesare.

Schimbarile sunt binevenite

Este obligatia ta morala sa pastrezi foarte bine locuinta ce urmeaza s-o inchiriezi, dar daca la un moment dat vrei sa vii cu o idei de schimbare ar fi indicat sa anunti din start proprietarul ca nu intervina conflicte nedorite intre voi. Fiecare om e diferit si prin urmare e fireasca dorinta chiriasului de a schimba cate ceva in casa in situatia in care se va simti mult mai bine cu lucrurile sale si cu alegerile proprii.    

Asigura-te ca bugetul tau e suficient pentru a face fata costurilor

Cu siguranta te-ai gandit la faptul ca atunci cand vei inchiria o casa vei avea de platit atat chiria cat si cheltuielile aferente, plus mici cheltuieli neprevazute. Toate aceste costuri iti vor reveni si daca nu ai grija sa faci un calcul estimativ inca de la inceput te vei trezi descoperit financiar si probabil nu vei putea face fata obligatiilor de chirias.

Related Posts

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Tendinte in amenajarea camerei copilului

Prima camera pentru bebelus este un loc in care mama si bebelusul isi vor petrece cea mai mare parte a timpului. Pentru 2020, designerii…

Read More
Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

Tot ceea ce trebuie să știți despre cumpărarea unei case

O casă este adesea cea mai mare investiție financiară pe care o vei face în viață. Iata câteva sfaturi suplimentare pe măsură ce ai în vede…

Read More