Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
10 locuri din lume pe care iti este interzis sa le vizitezi

10 locuri din lume pe care iti este interzis sa le vizitezi

Calatoriile se afla in topul listei de dorinte a multora dintre noi, iar tendinta actuala in aceasta privinta este de a explora destinatii mai putin cunoscute si cat mai neobisnuite. Parisul, Londra, Roma sunt conventionale, dar ce ziceti de Myanmar? Noi am gasit 10 locuri in lume pe care insa oricat am vrea, nu le putem vizita. Imaginile sunt foarte putine si ar putea fi, sau nu, veridice. Se presupune doar ca aceste locuri sunt secrete, nu-i asa?

1. Pesterile Lascaux, Franta

1

Complexul Pesterilor Lascaux se afla - in acest caz stim sigur - in sud-vestul Frantei. Acesta este celebru pentru picturile rupestre care se gasesc pe pereti. Picturile sunt estimate a fi vechi de circa 17,300 de ani. Initial aceste pesteri au fost deschise publicului, dar din cauza faptului ca dioxidul de carbon expirat de turisti distrugea picturile, guvernul francez a decis in 1963 sa nu mai permita accesul. Picturile au fost restaurate apoi si monitorizate zilnic. In prezent, exista o replica a acestui complex de pesteri, numit Lascaux II, unde turistii pot vedea reproduceri ale celebrelor picturi.

2. Mezhgorye, Rusia

Cunoscut si sub numele de Beloretsk-16, Mezhgorye este un oras in Republica Bascortosan, localizat in Muntii Ural si apartinand de Federatia Rusa. Orasul se afla in izolare completa, determinand Statele Unite si lumea intreaga sa suspecteze ca este sediul unei facilitati nucleare imense. Au fost observate prin sateliti lucrari uriase de constructie, iar atunci cand au fost intrebate in repetate randuri, autoritatile ruse au spus ca reprezinta o mina, depozit pentru tezaurele rusesti, hala de depozitare a mancarii si un buncar pentru liderii politici in cazul unui razboi nuclear.

2

3. Arhivele secrete ale Vaticanului

Arhivele secrete ale Vaticanului au fost estimate ca avand o suprafata de 84 de km de rafturi si peste 35.000 de titluri. Acestea includ documente promulgate de Scaunul Papal, documente ale statului, corespondente, carti de contabilitate ale statului si multe alte documente pe care biserica le-a acumulat de-a lungul timpului. In ciuda folosirii cuvantului "secret", aceste arhive nu sunt de fapt secrete. Accesul in arhive este interzis publicului, insa poti viziona orice document aflat in registre: se face o cerere si documentul solicitat este adus. Singurele documente la care publicul nu are acces sunt cele mai noi de 75 de ani, pentru a mentine confidentialitatea informatiilor guvernamentale si diplomatice actuale.

3

4. Metroul 2, Rusia

Rusia se regaseste din nou pe lista noastra. Moscova are un sistem de linii de metrou secret, paralel cu cel public. Se zvoneste chiar ca acesta are avea o lungime care o depaseseste pe cea a metroului public. Ar avea patru linii si ar fi situat la o adancime intre 50 si 200 m, conectand Kremlin-ul de cartierul Serviciului General de Securitate, de aeroporul Vnukovo 2 si de un oras subteran din zona Ramenki, la care se adauga alte locuri de importanta nationala. Stim de existenta lor pentru ca in anul 1994, unii lucratori au gasit accidental urme ale acestor tuneluri subterane.

 • Share
 • Related Posts

  Cartierul Gruia - Student, caut chirie

  Cartierul Gruia - Student, caut chirie

  Din seria cartierelor aflate în topul preferințelor studenților, dar nu numai, își face loc și cartierul Gruia. Noi am vorbit și desp…

  Read More
  Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

  Tu ai idee în care cartier s-au închiriat cele mai multe apartamente luna aceasta?

  Dacă te-ai hotărât să te muți la Cluj sau doar să îți schimbi locuința, noi îți spunem care sunt cele mai ”preferate&r…

  Read More