Blog

Fii la curent cu ultimele noutăți!
Ține cont de aceste 4 sfaturi înainte să-ți achiziționezi un imobil

Ține cont de aceste 4 sfaturi înainte să-ți achiziționezi un imobil

Ai ajuns într-un moment în care îți dorești o schimbare? Îți dorești stabilitate pe toate planurile dar mai ales, îți dorești stabilitatea oferită de statutul de proprietar? Ești dispus să faci un sacrificiu atît financiar cât și personal doar ca să locuiești într-o garsoniere, într-un apartament sau chiar într-o casă doar a ta?

 

  1. Ce priveliște ai vrea să te întâmpine în fiecare dimineață pe geam?

Înainte de a începe să faci cercetări despre garsoniera, apartamentul, casa pe care ți-o dorești, ia-ți două minute și reflectează la stilul tău de viață și la locuința care crezi că te-ar reprezenta. Dacă preferi o zonă mai liniștită și mai retrasă, optează pentru ofertele din cartierele rezidențiale. În Cluj Napoca, construcția de clădiri noi este în continuă expansiune. Îți poți găsi un apartament sau o casă la un preț bun în cartierele Andrei Mureșanu, Bună Ziua, Europa, Borhanci, Gheorgheni. Dacă ești genul de persoană care preferă să fie prezentă în nucleul orașului, unde freamătul evenimentelor de orice fel este nelipsit, optează pentru o garsonieră sau un apartament amplasat în zona centrală.

         2. Vei locui singur? Ai o familie?

Aceste particularități ale vieții tale sunt extrem de importante atunci când dorești să faci pasul decisiv de a-ți achiziționa o locuință. Dacă locuiești singur, nu ești constrâns de alte împrejurări și poți ajunge la o decizie mult mai repede. În cazul în care ai o familie, aspecte precum grădiniță, parcul, școala, clubul sportiv, sunt de luat în considerare.

      3. Atunci când ai locuința ta, scapi de responsabilitatea chiriei, însă nu exclude alte aspecte...

Dacă te decizi să iei un credit de la bancă, asigură-te că ești bine informat. Fă o vizită la bancă și pune întrebări referitoare la valoarea creditului și a avansului, la rambursul creditului , la actele necesare sau la cât valorează dobânda.

       4. Ia în vedere opinia unui expert!

Chiar dacă ai cercetat piața și crezi că știi totul despre tranzacții, cere totuși părerea unui agent imobiliar. Schimbările de pepiața imobiliară, mai ales în Cluj Napoca se petrec foarte des. Agenții imobiliari sunt mereu la curent cu tot ce se întâmplă și vor ști să te îndrume și să-ți prezinte cele mai bune oferte de apartamente, garsoniere, case, în funcție de preferințele tale.

Related Posts

Peste 50.000 de locuinţe noi în 2017

Peste 50.000 de locuinţe noi în 2017

Un număr de 53.301 de locuinţe au fost finalizate în anul 2017 în România, cu 1.095 mai multe decât în anul anterior, conform datelor publicate…

Read More